В Житомирській області у Лугинському районі створюється табір для відпочинку дітей з Луганська

В Житомирській області у Лугинському районі створюється табір для відпочинку дітей з Луганська

17.06.14 12:56 0 704
Під час чергового засідання обласного штабу з оперативного вирішення питань підготовки та організації оздоровлення і відпочинку дітей влітку 2014 року обговорювалися питання організації оздоровчої кампанії у м. Новограді-Волинському, Новоград-Волинському і Лугинському районах. Засідання, що відбулося 16 червня, провела новопризначений директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Світлана Гресь.

За інформацією заступника міського голови, голови постійно діючої робочої групи з питань оздоровлення та відпочинку дітей міста Новограда-Волинського Сергія Колотова, в 10 пришкільних таборах міста оздоровлюється 780 дітей. 5 дітей пільгових категорій відправлено до оздоровчого центру «Молода гвардія», 29 дітей оздоровлеюються у таборі «Лісова пісня» на базі санаторію у смт Кам’яний Брід Баранівського району. За путівками Міністерства охорони здоров’я оздоровлено 40 дітей. Розпочато видачу путівок від Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Як зазначив Сергій Колотов, активна робота проводилась з керівниками підприємств, релігійними громадами щодо оздоровлення своїх дітей. За весь літній період планується оздоровити 30-40% дітей міста.

У Новоград-Волинському районі завершується робота 18 пришкільних таборів, де відпочивають 1342 дитини. Вартість харчування у таборах складає 12 гривень за день. У цьому році з’явились проблеми в організації роботи в сільських таборах. Через малокомплектність шкіл у минулі роки дітей звозили у більші села, де організовували приміські табори. Через подорожчання пального ця робота у 2014 році не проводилась.

У Новоград-Волинському районі планується оздоровити близько 600 дітей, що проживають на території, яка постраждала внаслідок Чорнобильської катастрофи; за підтримки департаменту агропромислового розвитку відпочинуть 43 дитини. Ведеться робота з керівниками великих підприємств, які беруть на себе оздоровлення дітей своїх працівників. Традиційно щороку по 30-60 дітей оздоровлюються за рахунок Новоград-Волинського, Городницького лісгоспів та інших. Загалом по району буде оздоровлено 55% дітей.

Про організацію оздоровлення дітей Лугинського району доповіла начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Наталія Сенчило. На роботу 2 пришкільних таборів, де перебувають 142 дитини, з місцевого бюджету виділено 20 тис. грн. Вартість 1-денного харчування складає 10 гривень. У районі налагоджена робота щодо оздоровлення дітей за кордоном. У цьому році за кошти швейцарського благодійного фонду та французької асоціації планується оздоровити 92 дитини, що мають статус потерпілих внаслідок аварії на ЧАЕС. Проводиться мобілізаційна робота по створенню оздоровчого табору на базі Липниківської дільничної лікарні з цілодобовим перебуванням 30 дітей з м. Луганська.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельниччина: на ...
Наступна новина: Легіонерам Металурга ...

КОМЕНТАРІ