На території України очікується мінлива погода

На території України очікується мінлива погода

17.06.14 13:00 0 703
Протягом поточного тижня погодні умови на території України будуть доволі спокійними. Небезпечних природних явищ, які могли б загрожувати виникненням надзвичайних ситуацій, не очікується. Про це повідомив під час брифінгу Микола Кульбіда, директор Українського гідрометцентру.

«16-18 червня невеликі та помірні дощі пройдуть у більшості областей України. Упродовж 19-22 червня істотних опадів не очікується. Температура повітря в цей період буде доволі помірною: максимальні значення сягатимуть +20…+25 °С; лише 22 червня у південних областях – до +30 °С», – розповів Микола Кульбіда.

Також він зауважив, що у зв’язку з потеплінням значно підвищився клас пожежної небезпеки. Станом на 5-й клас відзначається на території Миколаївської, Одеської, Херсонської областей, частково в Криму, місцями в Запорізькій, Донецькій областях і на Закарпатті.

Наголосив директор гідрометцентру і на тому, що 14-16 червня на річках басейну Прип’яті почали знижуватися рівні води – до 10 см за добу. Водночас, у Ратнівському та Любешівському районах Рівненської області ще утримується високий рівень води, який спричинює часткове затоплення сільськогосподарських угідь та деяких господарських будівель.

Зі свого боку, начальник відділу Департаменту реагування на надзвичайні ситуації Олександр Лещенко розповів, що протягом минулого тижня на території України виникло 3 надзвичайні ситуації, в яких загинуло 13 та постраждало 29 осіб. Найбільш резонансною була ситуація, пов’язана з вибухом газоповітряної суміші в шахті у м. Кіровське, в результаті якої загинуло 9 гірників.

Крім того, він розповів, що протягом минулого тижня в державі виникло 1 тис. 464 надзвичайних події. На всі ситуації та події підрозділи ДСНС України забезпечили відповідне реагування. Зокрема вогнеборці загасили 1 тис. 249 пожеж, на яких було врятовано 24 особи, загинуло 22 особи.

Піротехніки ДСНС України здійснили 99 виїздів, під час яких вилучили та знешкодили 448 вибухонебезпечних предметів часів минулих війн.

Також Олександр Лещенко доповів, що за тиждень на водних об’єктах загинуло 58 осіб, у дорожньо-транспортних пригодах (протягом тижня сталося 546 ДТП), загинуло 82 особи, постраждало 740 осіб.

Прес-служба ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Легіонерам Металурга ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ