Олег Сиротюк: «Ми працюємо не на показники, а на благо громади Тернопільщини»

Олег Сиротюк: «Ми працюємо не на показники, а на благо громади Тернопільщини»

17.06.14 17:58 0 750
Голова Тернопільської облдержадміністрації Олег Сиротюк разом із заступниками прозвітували про 100 днів своєї діяльності на посадах. У своєму виступі очільник краю звернув увагу на пріоритети роботи, досягнення та перспективи на майбутнє.

Олег Сиротюк наголосив, що процес формування нової команди ще триває. Наразі сформований керівний склад обласної адміністрації, призначені нові керівники РДА, здійснюється процес зміни призначень нових керівників структурних підрозділів облдержадміністрації та райдержадміністрацій. Завдання, які довелося насамперед вирішувати на новій посаді, зумовлені загальною ситуацією в країні: оскільки тривала часткова мобілізація, тому першочерговим стало відновлення об’єктів цивільної оборони на території краю. В області вдалося налагодити співпрацю правоохоронців, працівників підрозділів силових структур з активістами Майдану, Самооборони, Автомайдану.

«Ми бачимо, як поступово відновлюється довіра громадян до людей у погонах, - прокоментував голова ОДА. – Взаємодія офіційних підрозділів силових структур з громадським сектором дала можливість вирішити багато питань у правоохоронній площині та попередити можливі провокативні дії на території області. Завдяки цьому на Тернопільщині було спокійно 9 травня, чесно і прозоро пройшов виборчий процес. До речі, це були перші вибори без шантажу, підкупу, адміністративного тиску та інших незаконних дій».

Питання безпеки, спокою і правопорядку було і залишається пріоритетом у роботі облдержадміністрації та райдержадміністрацій. Тільки тоді можна працювати над вирішенням проблем в економічній, гуманітарній, соціальній та інший сферах. На даний час працівники департаментів облдержадміністрації працюють над аудитом реального стану області.

«Ми детально проаналізували, якими є показники у всіх галузях, - констатував Олег Сиротюк. – Це те, від чого ми маємо відштовхуватися, над чим працювати. Тому наше завдання – приймати ті рішення, яких очікує від нас громада, яких потребує економіка. Для нас важлива думка експертів, фахівців різних галузей. Тому ми практикуємо проведення круглих столів. Такі комунікаційні майданчики не тільки сприяють досконалому вивченню проблеми, а й допомагають знайти людей, які готові працювати в органах виконавчої влади».

Голова Тернопільської облдержадміністрації зазначив, що пріоритетними напрямками роботи органів виконавчої влади області є легалізація надрокористування та створення умов для добросовісної конкуренції на ринку добувної промисловості; реалізація інвестиційних проектів із залученням міжнародної технічної допомоги та на засадах державно-приватного партнерства; активізація діяльності будівельних організацій у напрямку реалізації програм з будівництва житла та скорочення чисельності об’єктів незавершеного будівництва; детінізація економічних процесів; ліквідація заборгованості із виплат заробітної плати та підвищення її рівня; створення нових робочих місць; скорочення податкового боргу; забезпечення прибуткової діяльності суб’єктів господарювання; утримання стабільної цінової ситуації.

Цього року, вперше за багато років, вдалося сконцентрувати фінансовий ресурс на ремонті стратегічних доріг області. Також виділено кошти на ремонт автошляхів з найбільшою концентрацією ДТП.

«Наша перевага - вигідне географічне положення, - констатував заступник голови облдержадміністрації Леонід Бицюра. – Ми маємо низку переваг, які дають можливість активізувати економіку краю. Перспективним є напрямок паломницького туризму. Тут можна задіяти не тільки потенціал Почаївської Лаври, Марійського духовного центру у с. Зарваниця, а й Язловецького монастиря, що у Бучацькому районі».

Триває формування бази даних незавершених об’єктів будівництва, яких в області понад 400, запроваджується новий формат роботи з інвесторами, в тому числі із-за кордону.

За словами заступника очільника краю, зараз формується Стратегія розвитку Тернопільської області до 2020 року. Для її підготовки залучають бізнес-консультантів, науковців, фахівців різних галузей. Новий документ має включати близько 200 проектів створення нових підприємств в області.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Епідемічна ситуація в ...
Наступна новина: Міліціонери Чернівців ...

КОМЕНТАРІ