Олексій Кайда: "Тимчасова слідча комісія перевірить прозорість використання коштів на потреби оборони"

Олексій Кайда: "Тимчасова слідча комісія перевірить прозорість використання коштів на потреби оборони"

17.06.14 11:21 0 753
Ситуація з фінансуванням нашої армії і Нацгвардії однозначно є незадовільною. Відповідно до інформації, що надходить з місць дислокації українських силовиків, багато військових не мають спецзасобів, засобів індивідуального захисту, приладів нічного бачення, тепловізорів тощо, тобто найнеобхідніших речей для боротьби з терористами. Натомість проросійські бойовики оснащені сучасною технікою та озброєнням. На цьому 16 червня 2014 року наголосив народний депутат України свободівець Олексій Кайда, коментуючи відповідь Міністерства оборони України на його депутатське звернення щодо використання коштів, спрямованих із держб'юджету та перерахованих громадянами на потреби оборони.

Олексій Кайда нагадав: нещодавно Верховна Рада проголосувала за внесення змін до Держб'юджету України на 2014 рік, з резервного фонду було перераховано 6 904, 2 млн. грн. на потреби оборони. "Крім цього, в рамках акції "Підтримай українську армію" також було перераховано більше 128 млн. грн. благодійних пожертв. Проте і надалі надходить інформація, що нашим солдатам не вистачає бронежилетів, касок, їжі тощо. Тому було створено парламентську слідчу комісію, до складу якої я входжу, для перевірки прозорості використання коштів, спрямованих на підтримку Збройних Сил. 17 червня відбудеться перше засідання цієї комісії", – повідомив народний депутат.

За словами свободівця, неприпустимо, коли бійці Нацгвардії, побувавши у гарячих точках, не отримують статусу учасників бойових дій, тому що за офіційними документами перебували у військових частинах, які не перебувають у зоні АТО: "Є й факти, коли сім'ї загиблих військовослужбовців змушені оббивати пороги чиновників, аби довесті, що їхні рідні загинули під час проведення антитерористичної операції, хоча парламент ухвалив всі необхідні законодавчі акти для того, щоби належним чином соціяльно захистити сім'ї українських військових".

"Ще одним питанням, яке необхідно розслідувати, є державна зрада, наслідком чого стало знищення літака в Луганську з 49-ма військовими. Крім цього, фракція "Свободи" наголошувала і далі вимагатиме позбавлення недоторканності народних депутатів, які підтримують сепаратистів та сприяють їм. Переконаний, що на ці питання реакція парламенту та суспільства має бути однозначною – злочинців, які допомагають антиукраїнським силам, має бути покарано", – наголосив свободівець Олексій Кайда.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Йосиф Ситник привітав ...
Наступна новина: В Закарпатській області в ...

КОМЕНТАРІ