Білоруський уряд заблокував ввезення українських солодощів

Білоруський уряд заблокував ввезення українських солодощів

17.06.14 14:28 0 730
Білоруський уряд заблокував ввезення українських солодощів на свою територію. Про це заявив голова асоціації «Укркондпром» Олександр Балдинюк. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Білоруські чиновники відкрито топчуться по захищених міжнародним правом торгових інтересах України, навіть не обтяжуючи себе хоча б формальним виконанням міжнародних угод», – прокоментував ситуацію Олександр Балдинюк.

За його словами, білоруські чиновники вимагають від українських виробників значного підвищення цін на українські солодощі – від 30 до 500% від цін виробника. Тільки після цього білоруська сторона збирається видавати ліцензії на імпорт. Але підвищення цін практично повністю виключає реалізацію такого імпорту білоруським споживачам.

За підрахунками Асоціації, заборона на на імпорт солодощів до Білорусі завдасть Україні до кінця року збитків на 130 мільйонів гривень.

16 травня Рада міністрів Республіки Білорусь ухвалила постанову про ліцензування імпорту окремих видів макаронних, а також кондитерських виробів і сировини для їх виробництва за межами зони Митного союзу.

За даними «Укркондпрому», цим документом Білорусь перейняла на себе право адміністративно визначати мінімальні ціни на продукцію українських кондитерів.

Білорусь є четвертим за величиною ринком збуту української кондитерської продукції.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Делегація від Львівщини ...
Наступна новина: Комісійний телефон – ...

КОМЕНТАРІ