На Волині за дари лісу уже сплачено на 3,2 мільйона гривень збору більше, як торік

На Волині за дари лісу уже сплачено на 3,2 мільйона гривень збору більше, як торік

18.06.14 11:45 0 1054
Протягом січня-травня 2014 року до держбюджету сплачено 3,5 мільйона гривень збору за спецвикористання лісових ресурсів. Це на 1 мільйон гривень більше, як торік.

Тим часом, місцеві скарбниці поповнилися 6 мільйонами гривень збору, а це на 2,2 мільйона гривень більше проти аналогічного періоду минулого року.

Зростання надходжень саме зі збору за спецвикористання лісових ресурсів - оптимістичний початок ягідно-грибного сезону та періоду заготівлі лісопродукції. Відтак, у ГУ Міндоходів області мають усі підстави для прогнозу щодо збереження позитивної динаміки до кінця року.

Однак, щоб бюджети усіх рівнів були з коштами від збору за лісокористування, заготівельники мають взяти до уваги, що ставки збору за спецвикористання лісових ресурсів зросли,- наголошують у ГУ Міндоходів у Волинській області.

Отож, підприємці та фірми, які уже розпочали заготівлю дарів лісу, або планують це зробити найближчим часом, мають знати, що з кожного кілограма найбільш популярної волинської ягоди - чорниці цього року вони сплачуватимуть до бюджету 0,4291 грн., ставка збору за 1 кілограм заготовлених білих грибів – 1,2736 грн., а лисичок – 0,7967 грн.

Окрім збільшення ставок на цю найбільш затребувану продукцію волинських лісів, зросли ставки збору за спецвикористання на лісотехнічну сировину та решту дикорослих плодів, як то малина, ожина, журавлина тощо.

Щоб не порушувати вимоги податкового законодавства та ефективно спланувати свою діяльність протягом усього періоду заготівлі, з повним переліком ставок збору за спецвикоритання лісових ресурсів можна ознайомитися на офіційному сайті Волинської обласної ради.

Довідково: рішення щодо збільшення ставок збору на здійснення побічних лісових користувань, заготівлю другорядних лісових матеріалів та використання корисних властивостей лісів ухвалено на сесії Волинської обласної ради 23 травня 2014 року.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: 22 червня - День ...
Наступна новина: Львівщина: «Влада та ...

КОМЕНТАРІ