Луцьк: малі річки міста потребують захисту!

Луцьк: малі річки міста потребують захисту!

18.06.14 12:13 0 1088
Вже неодноразово звертались до лучан із закликами берегти природу нашого рідного міста, яка щедро представлена малими річками, водосховищами, болотами. Їх розташування в межах міста – це наше з вами багатство, адже вони урізноманітнюють міський ландшафт, створюють сприятливий м’який мікроклімат, є зонами зосередження зелених насаджень, тварин та птахів місцевої поліської фауни.

Навесні та восени в рамках толок, суботників, санітарно-екологічних днів до робіт з утримання та санітарного прибирання водних об’єктів міська рада активно залучає учнів, студентів, волонтерів, представників громадськості з метою виховання усвідомлення причетності до стану навколишнього середовища у місті.

Протягом літа спеціальні заходи з розчищення русел річок, косіння бур’янів у прибережних смугах, знесення аварійних та сухостійних насаджень виконує бригада працівників комунального підприємства „Луцькспецкомунтранс”.

З перших днів червня проведені роботи з розчистки заторів у руслі р.Сапалаївка біля мосту на вул. Карпенка-Карого. 16 – 17 червня працівники підприємства розчистили затори із гілля, побутових відходів, річкових наносів на р.Жидувка в районі стадіону „Підшипник” та біля оздоровчого комплексу „Печерські сауни” на р. Сапалаївка. В подальших планах -прибирання відходів життєдіяльності людини на берегах р.Сапалаївка та в районі колишнього річкового порту, де активісти працівники заводу ТзОВ „Кромберг енд Шуберт” та любителі активного відпочинку планують облаштувати берег р.Стир для дитячого байдаркового клубу.

Наші малі річки протікають територією міста у найбільш густозаселених районах, а тому зазнають значного негативного впливу від лучан. Не бажаючи розуміти розміру шкоди, яку вони чинять природі, садять картоплю і квасолю на берегах малої Жидувки під багатоповерхівками, що на вул. Грабовського,13 та на берегах р.Сапалаївка на вул. Ветеранів, 7, 9, а продукти змиву з городів перетворюють наші річки у стічні канави.

Тому, скільки б заходів із збереження річок з ініціативи влади не було б проведено, поки окремі жителі міста не зупинять свою діяльність, яка знищує природу, нам і надалі жити у смітниках, і насолоджуватись спогляданням брудних рівчаків, які колись були річками.

Відділ екології

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: Хмельницькі БНОНівці ...

КОМЕНТАРІ