У Луцьку детально вивчатимуть назви вулиць міста

У Луцьку детально вивчатимуть назви вулиць міста

18.06.14 09:52 0 1268
Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань освіти, науки, культури, мови. Так, заступник начальника управління містобудування та архітектури міської ради, головний інженер Віталій Швай зазначив, що не всі лучани знають, як правильно писати назви вулиць. Мова йде про фонетичне та лексичне написання назв урбанонімів міста. «Іноді пишуть скорчено ім’я та прізвище у назві вулиці, інколи – повністю», - пояснив він. Такі неточності викликають плутанину у офіційних документах. На його думку, необхідно, аби фахівці детально вивчили ситуацію, дали наукове заключення та затвердили єдину правильну форму назв вулиць обласного центру.

Депутати зійшлися на тому, аби створити спеціальну комісію, яка б вивчала це питання.

Член постійної комісії Ірина Констанкевич зауважила, що до складу новоствореної комісії мають входити не лише мовознавці, а й історики, краєзнавці та представники міської ради від профільного управління.

Голова комісії Анатолій Пархом’юк запропонував управлінню містобудування та архітектури міської ради підготувати відповідний проект рішення.

До слова, науковців залучатимуть з Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Також члени комісії заслухали звіт заступника міського голови Лариси Соколовської. Вона поінформувала, що з розподілом обов’язків організовує роботу виконавчих органів ради у сфері житлово-комунального господарства, містобудування, земельних ресурсів, вирішує питання капітального будівництва об’єктів житла та соціально-культурної сфери, що фінансуються за рахунок державних капітальних вкладень та міського бюджету. Детально зупинилася на діяльності створених виконавчим комітетом комісій з питань, віднесених до її компетенції.

Члени комісії взяли до відома звіт Лариси Соколовської.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпатська область: із ...
Наступна новина: Надходять кошти на ...

КОМЕНТАРІ