Міська влада та громада спільно працюватимуть над стратегією розвитку Луцька

Міська влада та громада спільно працюватимуть над стратегією розвитку Луцька

18.06.14 13:00 0 993
Голова Волинського обласного громадського об’єднання «Асоціація регіонального розвитку» Петро Гоцалюк провів прес-конференцію, під час якої підбив підсумки конференції «Стратегічне планування розвитку міста Луцька 2015-2030 рр.», яка відбувалася у нашому місті 5-6 червня. Він наголосив, що очолювана ним організація займається питанням вироблення стратегічних напрямків розвитку Луцька. За його словами, метою конференції було залучити громадськість до цього процесу. Велику увагу приділяється ідеям молоді, адже саме їм далі жити у нашому місті та розвивати його.

Петро Гоцалюк зазначив, що нині найсприятливіший момент вносити серйозні зміни у життя країни та міста зокрема. За його словами, мають бути вироблені стратегічні напрямки та шляхи подальшого розвитку Луцька, тоді воно зможе повноцінно розвиватися.

Голова ВОГО «Асоціація регіонального розвитку» зауважив, що на конференцію було представлено багато цікавих проектів. Серед них журі вибрало переможців, які отримали грошову винагороду від Благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк».

Так, перше місце здобув проект «Влаштування велодоріжок на проспекті Волі у місті Луцьку», розроблений студентами Луцького національного технічного університету. Під час прес-конференції одна з авторів цього документа Юлія Ставецька коротко розповіла про ідею створення та сам проект. За її словами, було два варіанти. Перший – це лише велодоріжки на самому проспекті Волі. Другий же передбачав продовження велодоріжок й на вулицю Глушець із заїздом у парк культури і відпочинку імені Лесі Українки. У їхньому проекті передбачено влаштування не лише доріжок, а й парковок для велосипедів. Що ж до самого облаштування велоінфраструктури на центральному проспекті міста, є теж кілька шляхів.

Петро Гоцалюк розповів й про інші проекти-переможці. Так, друге місце отримала ідея розробки туристично-рекреаційного комплексу на території Державного історико-культурного заповідника у місті Луцьку. Він наголосив, що це цікавий проект, адже історичний центр нашого міста виглядає не досить привабливим для туристів і потребує нових змін.

Третє ж місце здобув проект – «Кодування історичних пам’яток як сучасний підхід в туристичному розвитку міста». За словами Петра Гоцалюка, це цікава та прогресивна ідея. Суть проекту полягає у розробці QR-кодів та розміщення їх на архітектурних, історико-культурних пам’ятках міста. Це дозволить туристу оперативно отримувати інформацію про об’єкт, біля якого він заходиться. Для цього потрібно буде мати з собою смартфон або планшет.

Ці проекти мають сформувати цілісну стратегію розвитку міста, над реалізацією якої спільно працюватимуть міська влада та громада.

Петро Гоцалюк розповів, що наступна подібна конференція відбудеться у вересні цього року. Тому він закликав молодь, науковців, громадськість міста долучатися до розроблення стратегії розвитку міста та готувати власні проекти.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі депутати ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ