Микола Собуцький: "Волинь має хороші перспективи на европейському ринку сільгосппродукції"

Микола Собуцький: "Волинь має хороші перспективи на европейському ринку сільгосппродукції"

18.06.14 10:20 0 1076
Волинські аграрії мають хороші перспективи на европейському ринку сільгосппродукції. Про це 16 червня 2014 року заявив заступник голови Волинської облдержадміністрації свободівець Микола Собуцький, який 12–14 червня на чолі делегації з Волині побував у Республіці Польща та ознайомився з місцевими сімейними селянськими господарствами.

Фахівці та представники волинського сільськогосподарського комплексу відвідали польські сімейні господарства фермерів, які зуміли поєднати виробництво, переробку та збут продукції, включно з місцевим туризмом. Для українців таке поєднання ведення сільськогосподарського бізнесу є незвичним.

Відвідали волиняни і фестиваль сиру. "Ми були здивовані, що окрім традиційного сиру є досить цікава ніша специфічних сирів: овечих, козячих, джерсейкових (з молока корів породи Джерсі), що дають молоко 7% жирності, а відповідно виходить специфічний сир. І ще були здивовані, що це досить ємкий і затребуваний сегмент европейського ринку, який потенційно заповнюють сімейні господарства", – зауважив Микола Собуцький.

Делегація ознайомилася з доїльними залами для кіз, овець та обладнанням для виробництва сиру. Волинян тепло зустріли в "огородницькому центрі" під Любліном з обслуговування приватних фермерів на фірмі "Biofeeed", де учасники делегації знайшли партнерське порозуміння.

Усі учасники польського сільськогосподарського ринку, яких відвідала волинська делегація, готові прийняти у себе молодь з України, навчити її, передавши европейський досвід.

"Волинь має потенціял на европейських ринках. Не програми і не органи влади виведуть нас до ЕС, а підготовлені люди. Тож уже зараз триває робота над підбором кандидатів для стажування у Польщі", – зазначив Микола Собуцький.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ