Будні дільничного інспектора міліції Закарпаття - свідомий вибір

Будні дільничного інспектора міліції Закарпаття - свідомий вибір

18.06.14 11:33 0 1025
П’ятий рік працює дільничним інспектором міліції Василь Максим’юк. Обслуговує два села Рахівського району – Білин і Кваси, в яких проживає більше чотирьох тисяч громадян. За роки роботи ще більше впевнився, що вірно обрав професію.

Після закінчення 9-го класу Василь вступив до Закарпатського лісотехнічного технікуму в м. Хуст, далі – армійська служба у Внутрішніх військах, з якої повернувся сержантом. Спочатку працював в Ужгород, в патрульно-постовій службі, далі – в Рахові, в ізоляторі тимчасового тримання, близько чотирьох років був помічником слідчого Рахівського райвідділу міліції. За ці роки Василь здобув вищу освіту в Київській Національній академії внутрішніх справ, після закінчення якої і вирішив стати «народним міліціонером», як часто називають дільничних інспекторів міліції.

Робота дільничного у селі відрізняється від служби в місті. Якщо щось стається в населеному пункті, люди зазвичай на телефонують на «102», а відразу звертаються конкретно до дільничного. Іноді не встигне міліціонер з роботи повернутися додому, як змушений виїжджати за викликом, приструнити сімейного дебошира чи хуліганів. Його робота – це і розкриття злочинів, і їх профілактика, і забезпечення громадського порядку.

Коли всі відпочивють, особливо під час святкових масових заходів, він – на чергуванні. Також щоб здійснювати профілактику, майже щодня доводиться проводити бесіди з громадянами, які схильні до вчинення правопорушень. Окрім щоденної роботи, Василь Васильович вже цього року розкрив 10 кримінальних злочинів, з яких 9 крадіжок.

Трудовий день Василь Максим’юк зазвичай починає з зустрічі з головами сільських рад територіальних громад, які обслуговує, далі здійснює прийом громадян. Часто навідується в санаторій «Гірська Тиса», що в Квасах. Відпочивати на Рахівщину приїжджають люди з усіх куточків України, тому місцевий «шериф» повинен володіти інформацією про заїжджих громадян.

33-річному правоохоронцю вдається справлятися з щоденними навантаженнями, у селі його всі добре знають, за роки служби нарікань з боку громади не було. Люди добре відгукуються про свого «шерифа», кажуть, що він цілодобово на зв’язку і завжди готовий прийти на допомогу.

Василь Максим’юк нещодавно повернувся з Одеси, куди одним із перших зголосився поповнити лави правоохоронців, котрі їхали надавати допомогу в охороні громадського порядку, для забезпечення захисту та охорони життя, прав, свобод та законних інтересів громадян від злочинних посягань.

СЗГ УМВС України

в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Столиці ДНР вже небагато ...
Наступна новина: Населення материкової ...

КОМЕНТАРІ