Закарпатська область: рятувальники та керівники хімічно-небезпечних об’єктів радилися як зменшити ризик виникнення та ліквідації НС в області

Закарпатська область: рятувальники та керівники хімічно-небезпечних об’єктів радилися як зменшити ризик виникнення та ліквідації НС в області

18.06.14 08:03 0 729
Для зменшення ризиків, пов’язаних із виникненням різного роду надзвичайних ситуацій та подій на хімічно небезпечних об’єктах, 17 червня на базі Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Закарпатської області відбувся семінар із керівниками та головними інженерами таких об’єктів з питань організації та планування заходів щодо захисту персоналу і населення у разі виникнення (загрози виникнення) надзвичайної ситуації.

На початку заходу заступник начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області з організації запобігання надзвичайним ситуаціям та заходів цивільного захисту Андрій Сікора звернув увагу присутніх на недоліки, які зустрічаються у ході здійснення нагляду за дотриманням чинного законодавства у сфері техногенної безпеки та забезпечення цивільного захисту населення. Зокрема, що стосуються ідентифікації об’єктів, розробки та погодження планів ліквідації аварійних ситуацій, обладнання об’єктів системами раннього виявлення надзвичайних ситуацій, системами оповіщення про надзвичайні ситуації, забезпечення працюючого персоналу засобами захисту органів дихання та шкіри тощо.

Далі представники навчально-методичного центру безпеки життєдіяльності розповіли як потрібно діяти у разі виникнення надзвичайних ситуацій чи подій, пов’язаних із викидом небезпечних хімічних речовин.

Керівники хімічно небезпечних об’єктів області також ознайомилися з основними вимогами Кодексу цивільного захисту України та інших нових законодавчих актів стосовно забезпечення хімічного захисту територій та населення під час загрози або виникнення аварії на хімічно небезпечних об’єктах.

Підбиваючи підсумки проведення заходу, заступник начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області з організації запобігання надзвичайним ситуаціям та заходів цивільного захисту Андрій Сікора розповів, що досягнення мети у питаннях забезпечення цивільного захисту населення і територій повинно стати для керівників пріоритетним напрямком їхньої діяльності. Рятувальники готові до співпраці, однак, при умові дотримання підприємствами чинного законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки.

По завершенню семінару працівники Управління дали вичерпні відповіді на запитання присутніх. Також представники хімічно-небезпечних об’єктів мали нагоду поділитися власним досвідом як на їх підприємствах вирішуються питання щодо забезпечення безпеки працюючого персоналу та навколишнього середовища.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У магазинах ...

КОМЕНТАРІ