На Хмельниччині відбулося публічне обговорення проекту Концепції нової системи охорони здоров'я

На Хмельниччині відбулося публічне обговорення проекту Концепції нової системи охорони здоров'я

18.06.14 14:43 0 1024
Вперше у форматі публічної дискусії відбулося громадське обговорення проекту Концепції нової системи охорони здоров'я, підготовленого Міністерством охорони здоров’я України. Організаторами заходу виступили журнал «РRO Менеджмент в охороні здоров’я», громадська ініціатива «Реанімаційний пакет реформ», громадянська платформа «Нова країна».

У заході взяли участь Міністр охорони здоров'я України Олег Мусій, експерти з питань організації системи охорони здоров'я, представники медичної спільноти та громадськості.

Міністр презентував громадськості проект документу. Він наголосив на важливості активного громадського обговорення проекту Концепції: «Я вважаю, що без дискусій з професіоналами, які працюють у системі охорони здоров’я, з людьми, які будуть отримувати медичну допомогу, ми не зможемо знайти тих партнерів, за допомогою яких будуватимемо нову систему. Лише після того, як ми пояснимо, що отримає суспільство через певний проміжок часу в результаті реалізації Концепції, ми зможемо знайти партнерів. Тільки за таких умов ми зможемо отримати підтримку громадян».

За його словами, формування сучасної національної моделі охорони здоров’я передбачає: запровадження державно-суспільної системи в управління охороною здоров’я; створення сучасної системи охорони громадського здоров’я; структурне і фінансове розмежування медичної допомоги за її рівнями та видами; передачу в суспільну власність територіальних громад відомчих закладів охорони здоров’я; запровадження договірних відносин між замовниками і постачальниками медичних послуг; ліцензування лікарської діяльності; запровадження нових фінансових механізмів оплати медичних послуг, в тому числі й через медичне страхування; формування штатних розписів в охороні здоров’я залежно від обсягу та складності роботи; оплата праці з урахуванням обсягів якості; запровадження системи безперервного покращення якості медичної допомоги; забезпечення доступності та якості лікарських засобів; забезпечення рівноправ’я медичних закладів різних форм власності в питаннях укладання контрактів; удосконалення законодавства з охорони здоров’я, проведення періодичного аналізу проміжних результатів реалізації Концепції та забезпечення її коригування та інше.

Олег Мусій наголосив, що головним акцентом нової системи стане профілактика захворювань та збереження здоров’я громадян.

Міністр повідомив, що проект Концепції буде направлено міжнародним експертам і в обласні управління охорони здоров'я для отримання пропозицій. Після затвердження проекту Концепції буде розроблено детальний поетапний План з її реалізації.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ