Журналістку Анастасію Станко затримали через порушення кордону з РФ, а розпитували про Майдан

Журналістку Анастасію Станко затримали через порушення кордону з РФ, а розпитували про Майдан

18.06.14 11:50 0 1070
Журналістка Анастасія Станко, яку нещодавно російські прикордонники затримали, жива і здорова приїхала до Харкова, щоб оприлюднити результати моніторингу щодо порушень прав журналістів. Про інцидент на кордоні розповіла з усмішкою і вважає, що його гіперболізували.

Про це повідомили журналісти харківського телеканалу АТН.

Все сталося випадково, на Луганщину Анастасія з колегами поїхали за редакційним завданням, хотіла подивитись, як зараз виглядає кордон з Північним сусідом, кращого місця, ніж село Мілове не знайти, тут на одній вулиці, одразу два кордони український та російський. Місцеві мешканці ходять один до одного в гості без проблем, ніяких спец знаків там немає.

«Ми не могли зорієнтуватися, що там хтось може ходити, хтось ні, немає ніяких попереджувальних знаків, ні кордону, люди вільно переходять на інший бік, бо там є залізнична колія і зверху пішохідний міст. З’ясувалось, що на тому мості перша сходинка ще українська, а друга – це вже Росія», – розповіла журналістка Анастасія Станко.

На цих сходах і затримали Анастасію за порушення правил перетину державного кордону, але лише її одну, прикордонники перевірили її особисті речі, вона була змушена доводити, що вона не шпигунка.

«Прикордонники дуже цікавилися Майданом, хоча як це стосується порушення кордону, не зрозуміло», – зауважила дівчина.

Спілкувалися прикордонники спокійно, навіть дискутували і щоп’ятнадцять хвилин пропонували подивитись російські новини.

Колегам, які намагалися її визволити обіцяли, що її обов’язково відпустять.

Анастасію Станко запевняли, що українські військові уже б зарізали їхню людину. У людей зараз викривлення бачення реальності. Вони думають, що українська армія вбиває дітей.

Прикордонники із журналісткою спілкувалися протягом 4 годин, але відпустили за умови оплатити штраф у 3000 рублів та стерти усі відео- та фотоматеріали.

Нагадаємо, що журналістку Громадського телебачення Анастасію Станко, 14 червня, близько 12:30 затримали російські прикордонники в українському селі Мілове Луганської області, що на кордоннні з Російською Федерацією.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ