20 років тому з’явилася Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів

20 років тому з’явилася Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів

18.06.14 10:49 0 1087
17 червня 1994 року Міністерством юстиції була зареєстрована Українська асоціація видавців та книгорозповсюджувачів.

Ініціатором створення асоціації і першим її президентом став генеральний директор видавництва гуманітарної літератури «Абрис» доктор філософії, професор Прилюк Юрій Дмитрович.

Зараз до її складу входять майже 130 юридичних осіб – найбільших видавництв та книгорозповсюджувальних підприємств усіх форм власності.

Головна мета та ідея заснування асоціації – створення для суб’єктів видавничої справи України сприятливих умов для ефективної діяльності щодо забезпечення населення вітчизняним духовно-матеріальним продуктом – книгою, зростання її ролі як фундаментальної складової державо- та націєутворюючих процесів, головного інструмента формування самосвідомості українського народу.

Віце-прем’єр-міністр України Олександр Сич привітав із 20-річчям створення Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів, інформує прес-служба уряду.

«Двадцять років вашої праці, спрямованої на формування ринку української книги та створення на ньому справедливого конкурентного середовища, – це суттєвий внесок у відродження інтересу до читання та популяризацію вітчизняної книги», – йдеться у вітанні.

О. Сич зазначив, що нинішня річниця асоціації припадає на визначальний етап становлення України.

«Саме в нашій державі відбуваються революційні зміни у формуванні громадянського суспільства», – підкреслив він.

Віце-прем’єр-міністр побажав членам асоціації «натхнення, наполегливості й подальших успіхів та здобутків на ниві розбудови українського книговидання та книго розповсюдження».

«Уряд України готовий підтримувати ваші ініціативи, що, безумовно, справляють величезний позитивний вплив на галузь», – наголосив О. Сич.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: спортивне літо у ...
Наступна новина: На Львівщині ...

КОМЕНТАРІ