В Івано-Франківській області не просто правоохоронець, а помічник, порадник, для декого - названий батько

В Івано-Франківській області не просто правоохоронець, а помічник, порадник, для декого - названий батько

18.06.14 09:32 0 761
Роль дільничного інспектора міліції зазвичай залишається непомітною, а її важливість не до кінця оцінюється громадськістю. Однак для населення це часто близька, довірена людина. А для міліції дільничний інспектор є містком до взаєморозуміння із громадянами.

Саме так характеризує цю посаду в міліції т.в.о начальника УМВС України в Івано-Франківській області Віталій Ільчишин. «Дільничний є головним помічником і слідчого, і оперативного працівника під час розкриття будь-якого злочину, - каже підполковник міліції, - адже саме він знає все і всіх на території своєї дільниці. Як показує практика, найчастіше саме за допомогою тієї інформації, якою володіє дільничний інспектор, ми виходимо на слід злочинців».

За словами керівника, особлива цінність роботи дільничних інспекторів проявляється в сільській місцевості, особливо в гірських районах. «На території свого обслуговування дільничний інспектор – це як маленький начальник міліції, - жартує Віталій Васильович,- там він для когось помічник, для когось порадник, а для декого - названий батько. Комусь він може надати просту юридичну консультацію в межах своєї компетенції, а старенькій бабусі й води принести з криниці».

Старший дільничний інспектор міліції Андрій Хомин обслуговує три адміністративні дільниці в Яремчанському районі: села Татарів, Яблуниця та Поляниця. Це «серце» туристичного Прикарпаття правоохоронець характеризує як спокійну територію, не зважаючи на велику кількість гостей краю. До прикладу, населення території його адміністративних дільниць складає близько 20 тис чоловік, але в туристичний сезон через цей відрізок місцевості може проходити близько мільйона туристів.

Старший дільничний вважає, що головним пріоритетом для дільничного інспектора міліції є довіра населення. «Якщо дільничний сумлінно ставиться до своєї роботи, віддається їй, то й співпраця з громадянами буде відповідна, - каже Андрій Хомин. – Перш за все дільничний інспектор повинен завжди відгукуватися на будь-які біди чи негаразди своїх співвітчизників. Тоді й люди цінуватимуть його роботу і завжди допоможуть у відповідь».

Такі особливі відносини зі своїми краянами зовсім нещодавно допомогли інспекторові розкрити страшний злочин – убивство. «22-го травня до мене зателефонував оперативний черговий та повідомив про те, що жителі с.Яблуниця виявили бездиханне тіло невідомого чоловіка з ознаками насильницької смерті у руслі ріки, - розповідає правоохоронець. - Завдяки небайдужим громадянам було не важко встановити ланцюг подій, що призвели до фатальної події, а також особу підозрюваного. Цю інформацію я передав оперативникам, які затримали правопорушника».

Жителі привітно зустрічають правоохоронця. Він для них – довірена людина. Міліціонер розносить візитки та листівки в рамках щорічних профілактичних заходів під назвою «Візит», покликаних краще познайомитися та навести контакти із населенням. Раді дільничному інспекторові міліції і в сільських радах. Андрій Хомин там - один із найважливіших відвідувачів, адже саме він дбає про спокій краю.

Та й сам правоохоронець задоволений своєю роботою, каже, вона йому до душі. «А що може бути краще в житті, ніж віднайти своє покликання?» - посміхається дільничний. «Вибачте, мене чекають мої громадяни» - міліціонер прощається та прямує до наступного помешкання.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львові пішла з життя ...

КОМЕНТАРІ