В Івано-Франківську презентували фільм про Героїв Небесної Сотні

В Івано-Франківську презентували фільм про Героїв Небесної Сотні

18.06.14 12:38 0 1018
В Івано-Франківську презентували фільм про Героїв Небесної Сотні, створений слухачами школи журналістики обласної організації Національної спілки журналістів України. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Це п’ять нарисів про прикарпатців Романа Гурика, Сергія Дідича, Ігоря Дмитріва, Михайла Костишина і Володимира Павлюка, які загинули на Майдані у Києві. Про них у фільмі розповідають рідні, друзі, вчителі, односельці. Ці спогади доповнені кадрами хроніки лютневих подій.

За словами керівника школи журналістики Наталії Димніч, це виключно робота молодих людей. «Ми намагалися їх якнайменше контролювати, не впливати на творчий процес, бо хотіли, щоб молодь творила для молоді, для своїх ровесників», – сказала вона.

Як заявила керівник школи журналістики, автори свідомо вибрали жанр нарису, а не документального фільму. Майбутні журналісти – школярі, студенти змогли проявити себе, починаючи від того, що самі домовлялися про зустрічі, писали сценарії, знімали, монтували і запрошували на презентацію рідних загиблих.

Слухачка школи журналістики Дана Мурзова написала два сценарії, озвучувала два нариси і працювала журналістом в одному з них. Зізнається, що найважчим і найвідповідальнішим для неї був нарис про 19-річного Романа Гурика, з яким вчилася в одній школі і якого особисто знала. «Коли ти знаєш, що людина, яку ще кілька місяців тому бачив у школі, він проходив у нас практику, а зараз розумієш, що людини вже немає, це змінює твоє бачення світу», – каже Дана Мурзова.

Як кажуть автори, при підготовці фільму не витратили жодної гривні – люди на волонтерських засадах допомагали з поїздками в Коломию, Калуш, Городенку чи на Рожнятівщину, досвідчені оператори допомогли зі зйомками і монтажем.

Диски з фільмом подарували присутнім на презентації рідним Героїв, планують передати їх школам Івано-Франківщини. Нариси також покажуть на місцевому телеканалі «3 студія».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ