Львівські правоохоронці вручають громадянам візитні картки

Львівські правоохоронці вручають громадянам візитні картки

18.06.14 14:34 0 1140
Дільничні інспектори міліції Залізничного РВ проводять операцію «Візит», мета якої – налагодження співпраці між міліцією та населенням, підвищення авторитету та покращення обізнаності про стан справ та території обслуговування, активізація роботи з налагодження взаємодії з населенням у сфері профілактики правопорушень.

Відрекомендувавшись та назвавши свою посаду, правоохоронці вручають громадянам візитні картки з вказаними контактними номерами телефонів дільничних інспекторів міліції, чергової частини та керівництва РВ. На візитівках також є дні та години прийому громадян на адміністративних дільницях. Вони також цікавляться, хто мешкає в квартирі чи будинку, де працює або навчається, чи був хтось раніше засуджений. Звісно, запитують також, чи не турбує хтось з мешканців своєю антисоціальною поведінкою, роз'яснюють, яких слід вживати заходів, щоб не допустити того чи іншого правопорушення. Таким чином, громадяни, у свою чергу, підказують правоохоронцям, із ким слід провести невідкладну профілактичну бесіду.

Під час обходу громадяни можуть також звернутися до працівників міліції із заявою чи будь-яким іншим повідомленням. При необхідності правоохоронці роз'яснюють положення чинного законодавства, а також ознайомлюють з рекомендаціями щодо попередження крадіжок із помешкань, автотранспорту, про порядок зберігання наявної вогнепальної зброї тощо.

Крім цього, проводитиметься індивідуально-попереджувальна робота з особами, схильними до вчинення насильства в сім′ї, та робота по попередженню вчинення злочинів та правопорушень відносно самотніх та людей похилого віку. Не залишать поза увагою неповнолітніх, батьки яких ведуть антигромадський спосіб життя або перебувають тривалий час за кордоном. Особлива увага звертатиметься на запобігання розповсюдження наркоманії та пияцтва.

Такі заходи є корисними як для людей, так і для працівників міліції, оскільки дільничний інспектор повинен знати кожного, хто проживає на території його обслуговування, бути в курсі нагальних проблем, щоб оперативно реагувати на кожне звернення громадян, а також знання людьми свого дільничного інспектора міліції, підтримання з ним стосунків довіри та взаємодопомоги дозволить захиститися від осіб, які не є працівниками міліції, а в міру різних причин ними представляються.

Наразі працівники міліції вже відвідали 9606 помешкань громадян.

Тож якщо до вас прийдуть люди у формі, не турбуйтесь – це міліція знайомиться з населенням та роз’яснює громадянам, як не стати об’єктом злочинних посягань. Безперечно, що правоохоронці не можуть залишатися осторонь, коли порушуються права та свободи людей.

Наталія Ратинчук, Залізничний РВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Подяка рятувальникам ...

КОМЕНТАРІ