УБОЗівці Рівненщини викрили угруповання, що торгувало водійськими посвідченнями

УБОЗівці Рівненщини викрили угруповання, що торгувало водійськими посвідченнями

18.06.14 13:45 0 1198
Працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Рівненській області викрили групу осіб, які налагодили корупційну схему отримання хабарів від фізичних осіб за видачу їм посвідчень водія спеціальних транспортних засобів сільськогосподарського призначення.

За словами заступника начальника ГУБОЗ МВС – начальника антикорупційного бюро Ігора Купранця, спільники упродовж 2014 року на системній основі вимагали та отримували неправомірну вигоду від громадян за оформлення та виготовлення свідоцтв про проходження навчання, складання державних екзаменів та видачу посвідчень водія.

До угруповання увійшли заступник директора Вищого професійного училища та два головних спеціаліста обласної Держсільгоспінспекції.

- За грошову винагороду посвідчення водіїв отримували особи, які фактично не проходили навчання та не володіють відповідними навиками, - зазначив Ігор Купранець.

Оперативники УБОЗ викрили зловмисників «на гарячому». Наразі вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Окрім цього, під час проведення слідчих дій у службовому кабінеті заступника директора Вищого професійного училища правоохоронці виявили та вилучили 300 набоїв калібру 5,6 мм, які вже направлено на дослідження до НДЕКЦ.

В даний час триває досудове розслідування за ч. 4 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

До уваги громадян! Телефон довіри з питань боротьби з корупцією Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України – 097-220-31-16; електронна скринька довіри - http://www.guboz.gov.ua/corrupt.html.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ