США надіслали військових для захисту посольства в Іраку

США надіслали військових для захисту посольства в Іраку

18.06.14 12:26 0 1020
Президент США Барак Обама проінформував Конгрес про розгортання контингенту до 275 військовослужбовців для гарантування безпеки посольства США в Багдаді. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Це сталося після того, як бойовики з керованого сунітами угруповання «Ісламська держава Іраку та Леванту» захопили значні території на півночі Іраку.

Обама оголосив про надсилання військ за кордон відповідно до норм законодавства США, яке регламентує механізм такого кроку без згоди Конгресу.

«Зараз ми маємо рухатися поступово і побачити, що насправді може стати реальністю. Але я не виключаю жодних конструктивних кроків для гарантування реальної стабільності», – сказав, коментуючи події в Іраку, держсекретар США Джон Керрі.

Американські чиновники підтвердили, що консультувалися з Іраном з іракського питання. Темою обговорення були можливі кроки Тегерана для зменшення міжконфесійних суперечностей в Іраку, де прем’єр-міністром є шиїт Нурі аль-Малікі. Водночас Білий дім заявив, що не йдеться про будь-яку військову співпрацю в Іраку між США та Іраном.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 19 червня у Рівному ...
Наступна новина: В Закарпатській області в ...

КОМЕНТАРІ