На Тернопіллі свободівці в складі слідчої комісії перевіряють прозорість використання коштів на потреби оборони

На Тернопіллі свободівці в складі слідчої комісії перевіряють прозорість використання коштів на потреби оборони

18.06.14 14:15 0 1148
17 червня 2014 року відбулося перше засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки використання коштів, наданих із держбюджету та перерахованих громадянами на підтримку Збройних Сил України. До складу комісії увійшли народні депутати від ВО "Свобода" Олексій Кайда та Андрій Іллєнко.

Під час зустрічі присутні обрали голову, заступника голови, секретаря комісії та затвердили кількісний і персональний склад її секретаріяту. Секретарем комісії обрано народного депутата свободівця Андрія Іллєнка. Також було розглянуто пропозиції до плану та порядку роботи, розподілено доручення між членами слідчої комісії.

Як повідомив Олексій Кайда, серед основних завдань ТСК визначено проведення детальної перевірки використання коштів на потреби оборони, а також прозорості процедур держзакупівель, витребування від Міноборони щотижневих звітів про витрати цих коштів, встановлення доцільності їх витрат у контексті першочергових потреб армії. Депутат-свободівець також наголосив на необхідності залучення для роботи в слідчій комісії працівників прокуратури та правоохоронних органів, запрошення посадових осіб Міністерства оборони, Головного управління Внутрішніх військ МВС, Держприкордонслужби для заслуховування звіту, надання інформації та відповідей на запитання. Свободівець також наголосив на необхідності забезпечити належний громадський контроль у цьому питанні.

"У відповіді Міноборони на моє депутатське звернення зазначено, що на потреби оборони з резервного фонду Держбюджету спрямовано 6 904, 2 млн. грн., а також перераховано більше 128 млн. грн. благодійних пожертв. Проте є інформація, що і надалі нашим військовим бракує найнеобхідніших речей, приміром засобів індивідуального захисту, їжі. І людей, які допомагали армії, зараз цікавить, куди пішли кошти. За результатами проведеної перевірки буде підготовлено звіт із висновками слідчої комісії", – поінформував Олексій Кайда.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ