На Волині відбувся День поля

На Волині відбувся День поля

19.06.14 14:59 0 1077
17 червня на базі приватного підприємства «Еліт-Стар» (с..Сирники Луцького району) та на дослідних полях Волинської державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту сільського господарства Західного Полісся НААН України відбувся вже традиційний День поля.

Учасники заходу ознайомилися з технологіями вирощування зернових, зернобобових, картоплі на базі дослідних господарств Волині.

Участь у Дні Поля взяли заступник голови облдержадміністрації Микола Собуцький, директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко, представники аграрних структур області, Асоціації «Українське насіннєве товариство» від Львівської, Рівненської та Івано-Франківської областей, агрономи насіннєвих господарств, голови фермерських господарств.

«Метою заходу є поширення техніко-технологічних рішень та досягнень аграрної науки в галузі рослинництва», - розповів Юрій Горбенко.

Учасники Дня поля мали змогу не лише безпосередньо ознайомитися із новітніми технологіями вирощування зернових культур і картоплі, а й дізнатися про економічну ефективність та перспективи розвитку окремих галузей рослинництва в області. Результати сучасних прогресивних напрямків селекції помітні на полях: там засіяні нові сорти і гібриди зернових і бобових культур.

Науковці аграрної галузі поділилися досвідом в галузях селекції, біотехнології, генетики та насінництва.

Обговорили й питання якості насіння. Директор департаменту агропромислового розвитку загострив увагу посадовців та керівників господарств щодо необхідності придбання лише сертифікованого насіння.

«Для того, щоб досягнути Європейських стандартів господарювання потрібно підготувати спеціалістів, тому ми будемо переймати польський досвід рослинництва, на базі їх господарств. Успішні господарі це ті, хто не тільки вирощує і зберігає урожай, а ще й переробляє його», - резюмував Микола Собуцький.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Спроба двох закарпатців ...

КОМЕНТАРІ