Голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт ознайомився з діяльністю Лісового селекційно-насіннєвого центру, що у Луцькому районі

Голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт ознайомився з діяльністю Лісового селекційно-насіннєвого центру, що у Луцькому районі

19.06.14 13:41 0 1085
Державне підприємство «Лісовий селекційно-насіннєвий центр», що у с.Гаразджа Луцького району, працює на теренах Волині з 2004 року, створене воно було на базі лісорозсадника, який заклали ще у 1960-му.

Нині тут на площі 687 га вирощують саджанці лісових дерев: дубу, ялини, сосни, липи, черешні лісової, - загалом понад 260 сортів дерев.

з діяльністю селекційно-насіннєвого центру ознайомився голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт. Разом з директором закладу Тетяною Неводнічик, він оглянув площі насаджень, теплицю.

«За 5 місяців поточного року ми реалізували саджанців дубу і сосни на 1,6 млн грн. А ще наш центр першим в Україні розпочав пропонувати споживачам сіянці дерев із закритою кореневою системою, що спрощує їх транспортування та подальше висадження», - розповіла Тетяна Неводнічек.

Григорій Пустовіт побажав колективу селекційно-насінневого центру успіхів у подальшому розвитку, збільшення асортименту продукції. «Ви гарно працюєте, віднайшли незайняту нішу. Приємно, що волинські підприємства є прибутковими, адже це робочі місця, надходження до бюджету та розвиток економіки»,- зазначив голова облдержадміністрації.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ