В Луцьку 144 випускники шкіл отримали медалі

В Луцьку 144 випускники шкіл отримали медалі

19.06.14 14:32 0 1178
На цьому наголосив начальник управління освіти міської ради Олег Гребенюк, інформуючи членів виконкому про результати роботи галузі освіти за підсумками 2013-2014 та заходи підготовки до нового 2014-2015 навчального року.

31 травня в Палаці культури міста відбулося урочисте вручення медалей випускникам 11-их класів. Усього їх отримали 144 школярі.

Він повідомив, що з 2 червня розпочато державну підсумкову атестацію для учнів 9-их класів. У цьому навчальному році 9 клас закінчують 1855 учнів, з яких 181- претенденти на отримання документів про базову загальну середню освіту з відзнакою. Свідоцтва про базову освіту вбудуть вручені учням, які закінчили 9-й клас, 18-19 червня.

З 3 червня розпочалося проведення ЗНО-2014. У цьому році пункти тестування розміщені на базі 16 установ міста.

Крім того, за словами Олега Гребенюка, у школах працюють пришкільні табори. У них відпочинком охоплено 2157 дітей. Також з 11 червня розпочала роботу літня школа «Ерудит» оздоровчого табору «Ровесник».

За кошти благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» з 1 червня по 20 липня 2014 року організовано відпочинок в с. Поляниця Івано-Франківської області (туристичний комплекс «Буковель») для 1000 талановитих та обдарованих дітей.

Управління освіти здійснили заходи щодо організації роботи дошкільних навчальних закладів у літній період (з 1 липня до 12 серпня на 42 календарних дні). Відповідне рішення виконавчого комітету прийнято 4 червня цього року. Передбачено функціонування 6 дошкільних навчальних закладів у різних мікрорайонах міста, а саме: ДНЗ № 6 (вул. Бринського, 9, в центрі міста), ДНЗ № 24 (вул. Богомольця, 2, район пр-ту Відродження), ДНЗ № 18, (вул. Івана Кожедуба, 1, район вокзалу), ДНЗ № 9 (пр. Молоді, 8, 33 квартал), ДНЗ № 40 (вул. Липинського, 6, 55 мікрорайон), ДНЗ № 23 (вул. Грабовського, 13а, район ДПЗ).

Олег Гребенюк повідомив, що з метою своєчасної підготовки навчальних закладів міста Луцька до нового 2014-2015 навчального року, в термін з 18 до 22 серпня 2014 року буде здійснено об’їзд, під час якого комісія перевірятиме готовність закладів освіти до роботи.

Також Олег Гребенюк зазначив, що управління працює над збільшенням кількості місць у дошкільних навчальних закладах. За його словами, планується відкриття чотирьох груп у ДНЗ № 25. Раніше у цьому приміщенні знаходилося управління пенсійного фонду. Тут необхідно провести ремонтні роботи.

Начальник управління освіти зауважив, що продовжуватимуться роботи з впровадження інклюзивної освіти. За його словами, минулоріч було відкрито дві групи у дошкільних навчальних закладах міста.

Питання до доповідача виникли у секретаря міської ради Сергія Григоренка, який поцікавився ситуацією із ремонтом навчальних закладів.

Олег Гребенюк зазначив, що ремонтні роботи у школах та садочках проводяться постійно. На це спрямовуються як кошти міського бюджету, так і батьків, спонсорів. Крім того, у окремих закладах впроваджується низка енергозберігаючих заходів за рахунок грантових коштів.

Святослав Кравчук зазначив, що, на жаль, коштів на всі потреби закладів освіти не вистачає, тому намагаються кошти розподіляти рівномірно.

Члени виконкому Богдан Климчук та Михайло Щур звернули увагу на питання патріотичного виховання підростаючого покоління та викладання уроків історії у школах.

Олег Гребенюк повідомив, що у навчальних закладах міста систематично проводяться виховні години, уроки, тематичні заходи на патріотичну тематику.

Перший заступник міського голови Святослав Кравчук зауважив, що необхідно приділити більше уваги вільному доступу дітей з фізичними вадами до закладів освіти.

Він запропонував, аби на базі однієї з шкіл створити усі умови, щоб її могли відвідувати учні на інвалідних візках. На його переконання, це допоможе дітям швидше соціалізуватися у суспільстві.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Керівництво міліції ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ