Луцьк: загальні доходи комунальних підприємств територіальної громади міста у звітному періоді склали близько 115 мільйонів гривень

Луцьк: загальні доходи комунальних підприємств територіальної громади міста у звітному періоді склали близько 115 мільйонів гривень

19.06.14 08:00 0 1037
Про це під час засідання виконавчого комітету поінформувала начальник відділу фінансового контролю та аудиту Валентина Малютіна, доповідаючи про виконання комунальними підприємствами міста фінансових планів за підсумками І кварталу 2014 року.

За її словами, у 1-му кварталі цього року фінансово-господарську діяльність здійснювали 23 комунальні підприємства та комунальна установа «Луцький міський трудовий архів», що зареєстрована як платник податку на прибуток.

Валентина Малютіна зауважила, що загальні доходи комунальних підприємств територіальної громади м. Луцька у звітному періоді склали 115049,8 тис. грн, що на 9207,2 тис. грн (або 7,4%) менше від передбаченого їх фінансовими планами.

Найбільше негативне сумарне відхилення через зменшення обсягів наданих послуг має ДКП «Луцьктепло» - 9164,9 тис. грн. Найбільше відхилення від планових показників у відсотках, що більш об’єктивно характеризує роботу підприємств, допустили новостворені підприємства: КП «Центр туристичної інформації та послуг» (- 66,3%), КП «Ласка» (- 44,7%), КП «Естет» (- 31,3%), та комунальні підприємства, в організації роботи яких відбулись певні негативні зміни – КП «АвтоПаркСервіс» (- 30,8%), КП «Луцькмістобуд» (- 27,2%).

Найсуттєвіші перевиконання планових показників по доходах у 1-му кварталі 2014 року забезпечили: КП «Газета «Луцький замок» - 39,3 %, КП «Луцький зоопарк» - 19,4 %, Комбінат шкільного та студентського харчування – 15,1 %, Луцький спецкомбінат КПО – 14,2 %.

Найкращу позитивну динаміку у порівнянні з відповідним періодом минулого року має КП «Луцький зоопарк» - 73,7% зростання за рахунок збільшення надходжень від продажу вхідних квитків.

Усі житлово-комунальні підприємства (ЖКП № 2, 3, 7, 11) збільшили у 1-му кварталі поточного року надходження у межах 44% через збільшення тарифів на утримання будинків і споруд та прибудинкових територій. Інших суттєвих позитивних відхилень немає.

Витрати комунальних підприємств міста у звітному періоді у підсумку склали 144108,9 тис. грн, що на 13872,0 тис. грн (або 8,8 %) менше від передбаченого фінансовими планами.

Також Валентина Малютіна звернула увагу на незначне зменшення адміністративних витрат комунальних підприємств міста. Так, витрати на утримання управлінського апарату за підсумками 1-го кварталу скали 6140,3 тис. грн, що на 682,1 тис. грн менше від планового показника, та на 59,2 тис. грн менше рівня минулого року.

Дебіторська заборгованість на балансі комунальних підприємств міста продовжує тенденцію до зростання. Протягом 1-го кварталу поточного року вона збільшилась на 13797,0 тис. грн та станом на 01.04.2014 склала 159830,1 тис. грн. Разом з тим варто зауважити, що вирішальний вплив на статистику справив ріст заборгованості на балансі ДКП «Луцьктепло», у переважній більшості комунальних підприємств відчутних позитивних тенденцій до сповільнення темпів росту заборгованості не спостерігається.

У складі дебіторської заборгованості заборгованість населення за послуги, надані комунальними підприємствами міста за підсумками звітного періоду склала 55563,8 тис. грн, що на 2136,5 тис. грн (або 3,9%) перевищило відповідний показник на початок року. Вищим від середнього є ріст заборгованості на балансі ЖКП №2, ЖКП №7 та ЖКП №11. У порівнянні з минулим роком вдалось зменшити темпи зростання заборгованості на балансі ЖКП № 3: якщо за підсумками 2013 року підприємство мало один з найвищих відсоток зростання – 19,5%, то ріст заборгованості у 1-му кварталі звітного року є найнижчим – 1,2%.

Секретар міської ради Сергій Григоренко ще раз наголосив на необхідності розподілу комунальних підприємств на категорії. За його словами, у власності територіальної громади мають залишитися лише соціально значущі.

Погодився з секретарем міської ради й перший заступник міського голови Святослав Кравчук. Однак, він зауважив, що до цього питання необхідно підходити зважено. На його переконання, треба все детально вивчити.

Святослав Кравчук, як приклад навів КП «Луцький комбінат шкільного та студентського харчування». За його словами, ця установа забезпечує харчуванням практично всі школи міста. Нарікань на якість немає. В той час, коли у сусідніх обласних центрах, де харчуванням дітей займаються приватні структури, виникають різні проблеми.

Перший заступник міського голови зауважив, що нині керівники комунальних підприємств покращили роботу щодо питання фінансово-господарської діяльності. За його словами, постійний контроль за їхньою діяльністю дає можливість реально оцінювати стан справ.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівська облрада ...
Наступна новина: У понеділок на львів’ян ...

КОМЕНТАРІ