Ощадбанк розпочав продаж казначейських зобов’язань «Військові» на підтримку Української армії

Ощадбанк розпочав продаж казначейських зобов’язань «Військові» на підтримку Української армії

19.06.14 11:56 0 1067
21 травня 2014 року Ощадбанк розпочав продаж казначейських зобов’язань «Військові» серії В, кошти від реалізації яких будуть спрямовані на підтримку української армії.

«Військові» казначейські зобов’язання випущено Міністерством фінансів України на пред’явника в документарній формі номінальною вартістю 1000 гривень, відсотковою ставкою 7% річних та сплатою купонів кожні шість місяців. Розмір доходу за кожним купоном є фіксованим і становить 35 гривень. Загальний обсяг випуску цих цінних паперів становить 100 млн гривень із строком обігу 24 місяці відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01 квітня 2014 року № 100 «Про випуск казначейських зобов’язань «Військові».

Голова правління Ощадбанку Андрій Пишний впевнений у популярності «Військових» зобов’язань серед населення. На його думку, в Україні створюється дійсно народна армія, яка відроджується і зміцнюється за допомогою простих українців. Отже, «Військові» сертифікати - це ще один надійний та ефективний спосіб для небайдужих українців зробити власний внесок у зміцнення обороноздатності та боєготовності Збройних Сил України.

Продаж казначейських зобов’язань фізичним особам здійснюється в 2240 установах АТ «Ощадбанк» по всій території України за вартістю продажу, що встановлена Міністерством фінансів України (наказ Міністерства фінансів України «Про затвердження Порядку визначення вартості продажу казначейських зобов'язань «Військові» серії В та форми бланка сертифіката казначейського зобов'язання «Військові» серії В» від 17.04.2014 № 415, зареєстрований у Міністерстві юстиції України від 25.04.2014 за № 450/25227).

З метою забезпечення однакового рівня дохідності для покупців вартість продажу казначейських зобов’язань змінюється залежно від часу їх розміщення. У перший день казначейські зобов’язання продаються за номінальною вартістю, а в наступні дні їх розміщення здійснюється за вартістю продажу, яка зростає з урахуванням накопиченого доходу, виходячи зі встановленого розміру доходу за купоном (чим ближчий час купонної виплати, тим вища ціна продажу).

Перевагами такого інструмента інвестування коштів, як казначейські зобов’язання України, є надійність, гарантована державою, доступна номінальна вартість, випуск в документарній формі на пред’явника, що значно спрощує процедуру купівлі, обігу та погашення, відсутність оподаткування доходів, отриманих у результаті купонних виплат та продажу казначейських зобов’язань.

З переліком установ Ощадбанку, де можна придбати казначейські зобов’язання, та іншою корисною інформацією можна ознайомитись на офіційному сайті Ощадбанку, а також у Контакт-центрі за тел.: 0-800-210-800 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по території України).

За повідомленням прес-служби Ощадбанку

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: На Тернопіллі щоб ні ...

КОМЕНТАРІ