Волинська область: рятувальники разом з волонтерами навчають населення правил безпеки і порятунку людини

Волинська область: рятувальники разом з волонтерами навчають населення правил безпеки і порятунку людини

19.06.14 11:27 0 1056
17 червня у місті Ковель на вулиці Незалежності рятувальники, працівники «швидкої допомоги» та обласного добровільного пожежного товариства спільно з членами міського осередку Червоного Хреста для учнів з пришкільних таборів міста організували масовий захід з навчання у цікавій для дітей формі правил безпеки в літній період та порядку порятунку людини.

На центральній площі міста під керівництвом рятувальників та волонтерів Червоного Хреста діти та дорослі змогли навчитись правилам виконання непрямого масажу серця та штучного дихання на спеціальному комп’ютеризованому манекені для порятунку потопаючої людини, або яка втратила свідомість від сонячного удару.

Найменші учасники акції залюбки приміряли на себе пожежний одяг, спорядження та шолом, включали сигнали тривоги у кабіні пожежно-рятувального автомобіля та карети швидкої допомоги, тримали в руках спеціальне медичне та рятувальне обладнання, а із бажаючих навчитись користуватись вуглекислотним вогнегасником вишикувалась справжня черга!

Всі присутні на майдані отримали на згадку пам’ятки листівки з правил безпеки, а педагоги – спеціальні великі плакати з правил безпеки життєдіяльності та дій на випадок різного роду надзвичайних ситуацій, що стануть у пригоді при оформленні куточків безпеки у навчальних закладах.

В рамках акції рятувальники нагородили ученицю міста Ковеля Юлію Омельчук за перемогу в обласному конкурсі «Рятувальники очима дітей» і вручили їй цінний приз та грамоту від організаторів конкурсу – обласних управлінь освіти, ДСНС та ДПТ області.

Захід відбувся в рамках Проекту «Молодь прикордоння: разом за безпеку», що реалізується управлінням ДСНС області спільно з Добровільним пожежним товариством Волині.

Управління ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Спроба двох закарпатців ...
Наступна новина: На Рівненщині чоловік ...

КОМЕНТАРІ