В Закарпатській області вміння працювати з людьми, знаходити з ними спільну мову - головне в професії дільничного, - каже шериф Перечинщини Василь Бук

В Закарпатській області вміння працювати з людьми, знаходити з ними спільну мову - головне в професії дільничного, - каже шериф Перечинщини Василь Бук

19.06.14 10:17 0 1098
18 червня всі дільничні інспектори міліції України відзначають професійне свято – День створення служби. Професія дільничного інспектора міліції почесна і відповідальна.

Дільничний стоїть на сторожі Закону та правопорядку, дарує людям справедливість, спокій, упевненість у завтрашньому дні. Дільничний інспектор міліції - найближчий до людей. Він є "обличчям" колективу органів внутрішніх справ і саме від результатів його праці залежить оцінка діяльності міліції загалом.

У секторі дільничних інспекторів міліції Перечинського райвідділу сумлінно працює 31 дільничний та 7 помічників дільничного інспектора. Вони обслуговують територію Перечинського та Великоберезнянського районів. Уже понад 10 років майор міліції Віталій Левинець очолює і вміло організовує роботу свого великого колективу. А роботи сільським шерифам вистачає. Дільничні інспектори міліції Перечинського та Великоберезнянського районів лише в цьому році відвідали понад 1200 дворогосподарств, роздали стільки ж візитівок, розглянули 1193 заяв та повідомлень громадян, до адміністративної відповідальності притягнули 569 осіб. Спільно з працівниками інших структурних підрозділів райвідділу дільничні беруть участь у забезпеченні охорони громадського порядку під час масових заходів, футбольних матчів, що проводяться на території районів. У колективі дружелюбна атмосфера, - каже Віталій Ілліч, - а головне, досвідчені шерифи завжди готові поділитися досвідом з молодими працівниками.

Уже понад чотирнадцять років працює в органах внутрішніх справ старший дільничний інспектор Перечинського райвідділу міліції капітан міліції Василь Бук. За тривалий час роботи в органах внутрішніх справ Василь Васильович набув чимало досвіду та професіоналізму, і охоче ділиться знаннями з своїми молодими колегами, навчає, пояснює, допомагає і ділом, і корисною порадою. Народився хлопець у мальовничому селі Тур'я-Поляна на Перечинщині. Батьки – звичайні робітники. Мати працювала свого часу в торгівлі, а батько - лісник, але обоє хотіли, аби їх син здобув кращу долю, виріс людиною, яку поважають, із якою рахуються у селі, до якої прислухаються. Після служби в армії Василь зрозумів, що хоче працювати в міліції, і за його словами, ніколи не жалкував про свій вибір, бо це був вибір свідомий і виважений. Батьки його рішення тоді підтримали.

Свою службу в органах внутрішніх справ Василь Бук розпочав з посади інспектора патрульної служби Ужгородського міського відділу міліції. Перше ж патрулювання для молодого міліціонера закінчилося розкриттям злочину за гарячими слідами. Спільно з напарником Василь Васильович проходив темною вулицею, адже патрулювали саме вночі, коли раптом вони побачили, як невідома особа перекинула через огорожу одного з житлових будинків велосипед і, сівши на нього, поїхала в невідомому напрямку. Правоохоронцям здалася підозрілою ця ситуація, адже яка необхідність перекидати велосипед через паркан, коли можна вийти спокійно через ворота. Міліціонери наздогнали чоловіка. В ході перевірки з'ясувалося, що нічний гість таки вкрав той велосипед. Через хвильку знайшовся і власник двоколісного друга. Завдячуючи пильності та професійним діям міліціонерів, велосипед повернувся до свого господаря, а Василь Бук та його напарник почули в свою адресу слова вдячності. Коли нам подякували, було дуже приємно, - згадує капітан міліції.

Василь Васильович швидко вчився, хотів працювати, був старанним і порядним. Це зауважило і керівництво міськвідділу, тому невдовзі Василю Буку запропонували очолити посаду дільничного інспектора міліції. Та працювати хотілося в рідному селі, тому за першої ж змоги Василь Васильович перевівся в Перечинський райвідділ міліції на аналогічну посаду, де працює і досі. Тільки уже біля п’яти років він - старший дільничний інспектор міліції. Територію його обслуговування складають 2 адміністративні дільниці, що включають 3 сільські ради. Контингент сільського населення різноманітний – це і люди пенсійного віку, безробітні, раніше судимі. Є достатня кількість осіб, які зловживають алкоголем. Проблем, як-то кажуть, вистачає. Поряд з основними функціями, які покладені на дільничного інспектора міліції, розкриття злочинів, припинення адміністративних правопорушень, проведення профілактичної роботи, розгляду заяв і повідомлень про злочини та пригоди, потрібно ще й кожного вислухати, кожному приділити увагу. Адже багато громадян звертаються до свого дільничного не тільки за допомогою, а й за доброю порадою. Василь Бук, як і мріяли його батьки, має повагу та авторитет і серед громадян, і в колективі, до його думки прислухаються, його думку цінують. Вміння працювати з людьми, знаходити з ними спільну мову та чесно працювати – головне в професії дільничного, – каже Василь Бук.

Начальник Перечинського райвідділу міліції Віктор Ребрей з нагоди відзначення професійного свята вітає всіх дільничних інспекторів міліції, бажає їм міцного здоров'я, завжди зберігати стійкість духу, виявляти притаманну їм мужність та вміння правильно приймати рішення, а також радості та достатку в родинах.

Мирослава Пекар

Перечинський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олег Сиротюк:" Якісна ...
Наступна новина: Фестиваль Leopolis Grand ...

КОМЕНТАРІ