Хмельниччина: у дитячому таборі проведено акцію «Запобігти! Врятувати! Допомогти!»

Хмельниччина: у дитячому таборі проведено акцію «Запобігти! Врятувати! Допомогти!»

19.06.14 12:08 0 1023
18 червня у дитячому оздоровчому таборі «Голубі озера», що у с. Берездів Славутського району, відбулась акція «Запобігти! Врятувати! Допомогти!». За сигналом навчальної пожежної тривоги діти тренувались організовано покидати приміщення, персонал табору гасити загорання первинними засобами пожежогасіння, а рятувальники у складі ланки газодимозахисної служби гасити умовну пожежу та рятувати «потерпілих».

Крім того, до проведення навчань долучилися і аварійні служби газу, електромереж та «швидка».

Після навчань кожен бажаючий мав змогу спробувати себе у ролі справжнього пожежного, подавати воду з пожежного ствола, гасити вогнище за допомогою порошкового вогнегасника.

В свою чергу, рятувальники не втомлювались повторювати дітлахам хоч і елементарні, але такі важливі правила поведінки під час виникнення пожеж, знаходження вибухонебезпечних предметів, під час купання та відпочинку у лісі.

На завершення вогнеборці продемонстрували малечі можливості аварійно-рятувального обладнання, яке вони використовують під час ліквідації наслідків різних надзвичайних ситуацій.

Повні вражень від побаченого, діти надовго запам’ятають цікавий та змістовний візит рятувальників і відтепер сто разів подумають, чи варто пустувати з вогнем.

ГУДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ