На Хмельниччині пожежна небезпека будівельних матеріалів

На Хмельниччині пожежна небезпека будівельних матеріалів

19.06.14 10:36 0 1009
Забезпечення пожежної безпеки входить до числа ключових завдань під час будівництва й експлуатації сучасних багатоповерхівок, ділових центрів і торгово-розважальних комплексів. Специфіка цих споруд диктує підвищені вимоги до пожежної безпеки будівельних конструкцій і матеріалів, що використовуються під час їх будівництва. І тільки коли ці вимоги дотримуються нарівні з вирішенням інших технічних і економічних завдань, будівля вважається спроектованою правильно.

Мало хто приділяє увагу продукції будівельного, оздоблювального та побутового характеру, що імпортується до України. А її на наш ринок надходить значна кількість, тому для цих виробів мають бути визначені показники пожежної небезпеки. Залежно від отриманих під час випробувань значень показників визначається можливість застосування матеріалів у тих чи інших приміщеннях, на шляхах евакуації будівель та споруд тощо.

Доступність широкого вибору оздоблення інтер’єру для задоволення більшості індивідуальних забаганок людей безперечно гарний показник, але частіше за все цей вибір криє в собі потенційну загрозу. А той факт, що вироби не сертифіковані, без встановлених показників пожежної небезпеки, значно збільшує ймовірність виникнення трагічних наслідків у подальшому.

Існує безліч оздоблювальних і облицювальних матеріалів, серед них можна виділити полістирольні плити, ПВХ- і ДСП-панелі, шпалери, плівки, керамічну плитку, склопластики і т.д. Більшість цих матеріалів – горючі. У приміщеннях із масовим скупченням людей, а також у будинках, де евакуація ускладнена через значну площу та поверховості, оздоблювальні матеріали можуть створювати додаткову загрозу життю і здоров'ю людей, викликаючи задимлення, виділяючи токсичні продукти горіння та сприяючи швидкому поширенню полум'я.

Окремо слід приділити увагу і оздоблювальній продукції для підлоги, а саме: ковроліновому покриттю та лінолеуму. Їх використовує більшість населення як найдоступніший варіант, хоча, здебільшого, вони є небезпечними.

Саме тому, ДСНС України у Хмельницькій області наголошує, що під час вибору та використання не сертифікованої продукції є можливість придбати не тільки бажане для своєї оселі, але й потенційну небезпеку. Не використовуйте будівельні та оздоблювальні вироби без встановлених показників пожежної небезпеки. За необхідності встановлення цих показників звертайтесь до ДСНС.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинь: у прокуратурі ...
Наступна новина: На Львівщині зіткнулися ...

КОМЕНТАРІ