У понеділок на львів’ян чекає свято Купала на Погулянці

У понеділок на львів’ян чекає свято Купала на Погулянці

19.06.14 08:01 0 1025
У понеділок, 23 червня, у день літнього сонцестояння, на території паркової зони «Погулянка» відбудеться свято Купала.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

«Цього року свято відбудеться уже вчетверте. І щороку воно збирає все більше і більше учасників. Торік тут бавилось близько 600 осіб. Звичайно, найбільше приходить молоді, але були і діти, і старші люди, і цілі сім’ї. Загалом, купальське свято – це прекрасна національна забава для усіх. А щодо дати – її ми обрали не випадково – адже за традиціями, через купальське вогнище стрибали саме в найкоротшу ніч року», – розповів президент ЛМГО «ТСК «Манівці», що організовує свято, Тарас Білошицький.

Як зазначили організатори, захід стане прекрасною нагодою пригадати давні звичаї та поринути в атмосферу традицій та народних переказів. Програма вечора буде дійсно насиченою. Розпочнеться вона забавами, змаганнями, плетінням вінків. Родзинкою свята стане вогняна феєрія на плавучій сцені та кінозал просто неба (глядачі матимуть змогу переглянути фільм з води). Звичайно ж, не забули і про головний купальський елемент – традиційні стрибки через вогнище.

«Метою свята є спроба на фоні етнічних традицій повернути активний відпочинок на природі. У дійствах немає ніяких помпезностей, усі охочі зможуть прийти та побавитись у народні ігри. Також під час заходу відбудеться імпровізоване театралізоване дійство», – додав Тарас Білошицький.

Як відомо, зазначив він, свято Купала без вогняних ігрищ складно собі уявити, тому такі елементи як пошук вінків, забави навколо вогнища точно будуть.

«Також буде фаєр-шоу, яке стане вступом в наступну атракцію – кіно просто неба. Варто зазначити, що екран та проектор буде знаходитись на воді, а отже фільм можна буде подивитись як з берега, так і з води. За основу ми взяли фільм «Пропала грамота» і сподіваюсь, що з допомогою кінематографа нам вдасться перенести глядачів в середовище згадане у кінострічці», – додав Тарас Білошицький.

Початок свята о 17.00, але приєднатись можна буде у будь-який момент. Організатори запрошують гостей приходити у національному одязі. Вхід вільний. Програма заходу

17:00 ігри, співи, заплітання вінків

20:00 стрибки через вогнище

21:30 вогняне шоу на плавучій сцені

22:00 кінозал під відкритим небом

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: WTA Нідерланди. Світоліна ...
Наступна новина: Буковина: на Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ