В УГКЦ закликають продовжувати піст та молитву за мир в Україні

В УГКЦ закликають продовжувати піст та молитву за мир в Україні

19.06.14 09:06 0 1058
Греко-католицькі єпископи закликають вірних УГКЦ і загалом усіх християн та людей доброї волі продовжувати піст та молитву за мир та краще майбутнє України.

У заклику до вірних та всіх людей доброї волі владики Синоду єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ дають чіткі практичні вказівки щодо продовження «цього духовного подвигу», повідомляє департамент інформації УГКЦ.

Ієрархи доручають продовжувати в парафіях, монастирях та семінаріях безперервну цілодобову молитву. Усіх вірних та людей доброї волі єпископи просять щодня о 21.00 єднатися в спільній молитві за Україну (в понеділок – за успішне служіння Президента, Уряду та Верховної Ради України; вівторок – за ворогів: за навернення тих, хто переслідує і атакує нас; середу – за українське військо; четвер – за правоохоронні органи і міліцію; п’ятницю – за поранених, полонених, біженців та їхні родини; суботу – поминання усопших, зокрема загиблих воїнів і всіх невинно убієнних; неділю – за єдність і соборність України).

Крім цього, в УГКЦ оголошено безперервний строгий піст за таким порядком: понеділок – Київська архиєпархія, Донецький, Харківський, Одеський і Кримський екзархати; вівторок – Львівська архиєпархія, Стрийська єпархія; середа – Івано-Франківська архиєпархія, Коломийсько-Чернівецька єпархія; четвер – Тернопільська архиєпархія, Бучацька єпархія, Самбірсько-Дрогобицька єпархія; п’ятниця – Сокальсько-Жовківська єпархія, Луцький екзархат. А наприкінці кожної літургії владики закликають співати молитву «Боже великий, єдиний».

Як пишуть у Заклику єпископи УГКЦ, перед обличчям нових небезпек народ України повинен єднатися «у своїй готовності захищати Вітчизну, відстоювати її соборність та право кожного громадянина жити у вільній, демократичній та європейській державі».

«Початок оновлення влади в нашій державі, президентські вибори, які показали консолідацію українського суспільства і здатність народу брати на себе відповідальність за своє майбутнє, збереження міжрелігійного та міжнаціонального миру в країні – усе це плід вислуханих Богом молитов, прояв сили Покрову над нами Пресвятої Богородиці, посвяту України, якій ми відновили 6 квітня цього року», – заохочують вірних владики.

Нагадаємо, раніше владики ухвалили звернення з приводу ситуації в Україні, в якому був оголошений період посту в усіх єпархіях із закликом молитися за мир. З огляду на те, що ситуація в Україні ще більше загострилася і залишається неврегульованою, ієрархи УГКЦ під час чергової сесії Синоду прийняли рішення продовжити піст і молитву.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рятувальники зустріли ...
Наступна новина: Спроба двох закарпатців ...

КОМЕНТАРІ