Росія «шиє» українському режисерові Сенцову теракти й термін до 20 років, – адвокат

Росія «шиє» українському режисерові Сенцову теракти й термін до 20 років, – адвокат

19.06.14 11:06 0 1068
Олега Сенцова звинувачують у підготовці теракту на території Криму і йому загрожує тюремне ув’язнення терміном до 20 років.

Офіційні звинувачення українському режисерові, який міститься в московському СІЗО (Лефортово), висунули лише 11 червня. Це підтвердив його адвокат Дмитро Дінзе, – повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на Deutsche Welle.

Кінорежисера, який активно виступає за єдність України, співробітники ФСБ заарештували ще 11 травня в Криму. Подробиці висунутих Сенцової звинувачень Дінзе наводити не став, посилаючись на те, що ще йде слідство, а ситуація залишається напруженою. Водночас він підтвердив, що Сенцову інкримінують підготовку терористичного нападу.

«Вже можна рахуватися з двадцятьма роками позбавлення волі за російським антитерористичним законом», – сказав Дінзе.

Адвокат, перед тим як отримати доступ до документів у справі Сенцова, повинен був підписати заяву про нерозповсюдження інформації. У свою чергу, в Україні вимагають звільнення Сенцова з московської в’язниці Лефортово.

Нагадаємо, що Олег Сенцов був затриманий в Криму 11 травня по звинуваченню в тероризмі і пізніше перевезений до московської в’язниці Лефортово. Адвокат Олега Сенцова заявляв, що до його підзахисного застосовувалися тортури з метою вибити свідчення.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинські ...
Наступна новина: В Тернополі 90 відсотків ...

КОМЕНТАРІ