Святослав Юраш: На Донбасі не все втрачено, бо його молоде покоління – за Україну

Святослав Юраш: На Донбасі не все втрачено, бо його молоде покоління – за Україну

19.06.14 11:54 0 1016
Який зараз є голос Донбасу – невідомо, оскільки довгий час його символізувала Партія регіонів в особі Януковича. Зараз, в умовах війни, ми не почуємо спільної думки донеччан. Однак прикметно, що саме молоде покоління Сходу країни відстоює проукраїнські цінності. Більше того, у цієї молоді – європейські орієнтири.

Таку думку висловив засновник міжнародного прес-центру Майдану Святослав Юраш під час політичного ток-шоу «Прямим текстом. Бліц» (щовівторка о 22:25 на телеканалі ZIK).

Щодо старшого покоління Донецької області, то гість програми каже про його проросійські настрої. Мовляв, ці люди підковані радянською школою, в якій виросли, а корінь їхньої проблеми – економіка їхнього регіону.

«Не треба їх карати за такі сприйняття. Вони їх мають через кондиції, нажиті протягом життя», – акцентує учасник програми.

Однак Святослав Юраш запевняє: «Коли я перебував на Сході країни, я відчув, що там є попит на зміни».

Молодому поколінню легше об’єктивно оцінювати ситуацію в країни, бо «маючи доступ до інтернету, вони порівнюють інформацію». Відтак юнак переконаний: «Мої ровесники в контексті АТО і в контексті цих всіх подій не асоціюють себе з «руським миром».

Доказом цьому є загони самооборони, які створюються на Сході, щоб боронити країну. «Ми бачимо, що місцеві жителі не готові сприймати всяких там чеченців», ­– зазначив Юраш.

Однак є й такі, які позиціонують себе із «русской интеллигенцией», оскільки прив’язані до Росії і економічними, і культурними линвами. «Тому і переконані, що там їм житиметься краще», – резюмує Святослав Юраш.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З бюджету Львівщини буде ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ