В Івано-Франківській області від технічної справності транспорту залежить безпека людей

В Івано-Франківській області від технічної справності транспорту залежить безпека людей

19.06.14 08:00 0 1051
Пропозиція керівництва Департаменту ДАІ – відновити проведення огляду технічного стану транспортних засобів. Однак це питання потребує обговорення з громадськістю. Про це в Кабінеті Міністрів повідомив начальник Департаменту ДАІ МВС України полковник міліції Анатолій Сіренко та зазначив, «цю пропозицію ми готові обґрунтувати та відстоювати».

За його словами, наразі триває обговорення даного питання з громадськістю. Висновки, зауваження та пропозиції будуть оприлюднені на заключному етапі Загальнонаціонального Форуму з безпеки дорожнього руху, який планується провести на початку липня.

«Дорогами України повинен їздити справний транспорт, який буде слугувати для комфортного перевезення пасажирів, а не створювати додаткове джерело небезпеки для інших учасників дорожнього руху, – зазначає Анатолій Сіренко. – Безперечно, мова не йде про відновлення проходження техогляду в тому вигляді, в якому він існував раніше. Наразі ми вивчаємо досвід інших країн, аналізуємо можливість впровадження європейської практики та відповідні зміни до українського законодавства».

Нагадуємо, що на в країнах ЄС діє директива №2009/40/ЄС Європейського Парламенту та Ради від 6 травня 2009 року «Про перевірки придатності експлуатації автомобілів та автопричепів». Згідно з даним нормативним актом, у кожній державі, яка є членом ЄС, транспортні засоби, зареєстровані на території даної держави, та їхні причепи і напівпричепи повинні підлягати періодичним перевіркам на придатність до експлуатування.

Про це повідомили у прес-службі УДАІ УМВС України в Івано-Франківській області

(за матеріалами прес-служби ДДАІ МВС України)
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівська облрада ...
Наступна новина: У понеділок на львів’ян ...

КОМЕНТАРІ