Івано-Франківщина: безпека дітей – передусім!

Івано-Франківщина: безпека дітей – передусім!

19.06.14 13:22 0 1076
Літо для дітей – це, насамперед, час відпочинку та оздоровлення. Все ж, як стверджують педагоги та рятувальники, саме тепер найлегше, використовуючи різноманітні ігрові форми, донести до школярів знання правил безпеки життєдіяльності, котрі є надзвичайно важливими. Безпека дітей в оздоровчих закладах Прикарпаття знаходиться під постійним особистим контролем начальника Управління ДСНС в області полковника служби цивільного захисту Володимира Чернецького. Саме за його дорученням у кожному дитячому таборі відпочинку Івано-Франківської області проводяться зустрічі школярів з рятувальниками. Такі заходи 18 червня пройшли і в дитячому таборі відпочинку „Перлина Придністров’я”, що на Городенківщині.

Дитячий оздоровчий комплекс „Перлина Придністров’я” загубився серед смарагдової зелені Дністровського каньйону. У духм’яному повітрі ген далеко чути спів пташок, а зовсім поруч задумливо котить свої темні води красень-Дністер. Уже десятий рік поспіль „Перлина Придністров’я” гостинно відчиняє ворота перед школярами із Прикарпаття. Прегарна природа, кваліфіковані педагоги, цікаві заняття – тут є усе, щоб цікаво та змістовно проводити дозвілля. Найбільше, що непокоїть вихователів та увесь персонал оздоровчого комплексу у цей період – безпека дітей. Звичайно ж, ще під час шкільних занять кожен із дітлахів повинен був дізнатися про основні правила поводження у випадку різних надзвичайних ситуацій. А закріпити набуті знання та особисто поспілкуватися із рятувальникам діти мають можливість і у таборі. Такі зустрічі у „Перлині Придністров’я”, за словами директора табору Володимира Бурдеги, стали уже традиційними.

...Того ранку юних мешканців табору годі було вгамувати: вони чекали на гостей із Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області. Нарешті рятувальники прибули! Зустріч розпочалася на місцевому стадіоні.

Начальник відділу зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю Управління ДСНС в області майор служби цивільного захисту Христина Перцович розповіла дітям про кількість пожеж, котрі реєструються на Прикарпатті, їх основні причини та жахливі наслідки, нагадала правила безпеки життєдіяльності, котрих необхідно дотримуватися завжди, а особливо – у літній відпочинковий період. У дітей виникало багато запитань, на які вони отримували ґрунтовні і вичерпні відповіді.

Та найцікавіше для глядачів було ще попереду. Бойове розгортання вогнеборців, гасіння умовної пожежі, огляд пожежного автомобіля – усе це справило на школярів незабутнє враження. Окрім того, провели конкурс на одягання бойового одягу пожежника-рятувальника, а переможці, звісно ж, не залишилися без подарунків.

Друга частина святкового дійства проходила у приміщенні актового залу табору. Юним відпочивальникам роз’яснили та навіть детально показали, як користуватися вогнегасником. Напрочуд цікавим виявився конкурс малюнка на тему безпеки життєдіяльності, котрий пройшов під гаслом «Літо зустрічай – про безпеку пам’ятай!» Найкращі художники теж отримали призи.

Свято закінчилося і кожен повернувся до звичного життя. На дітей чекає повернення додому, а на рятувальників – їх нелегкі будні. Та все ж, хочеться вірити, що усе повчальне та корисне від цієї зустрічі залишиться у серці кожної дитини. Без сумніву, отримані знання знадобляться їм у подальшому житті.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Для воїнів АТО записали ...
Наступна новина: В Тернополі відбудеться ...

КОМЕНТАРІ