Галина Чорна: "Влада має подбати про захист комунальної інфраструктури, яку на Сході цілеспрямовано руйнують диверсанти-терористі"

Галина Чорна: "Влада має подбати про захист комунальної інфраструктури, яку на Сході цілеспрямовано руйнують диверсанти-терористі"

19.06.14 14:50 0 1123
"Одне з найважливіших завдань влади – забезпечити охорону об'єктів комунальної інфраструктури на Сході. Це не питання комфорту для жителів Донецької та Луганської областей, це питання виживання їх в умовах зими, питання захисту від холодного вимирання". Про це 18 червня 2014 року під час виступу з трибуни Верховної Радив наголосила народний депутат України свободівка Галина Чорна.

"Нині дивимося на схід України і молимо Господа, аби він захистив наших хлопців, які зі зброєю в руках захищають територію України. Але є ще одна проблема: нині терористі й диверсанти, які орудують на нашій землі, цілеспрямовано знищують комунальну інфраструктуру в Луганській та Донецькій областях – обстрілюють і підривають стратегічно важливі комунальні об'єкти, залишаючи без світла та води чималу кількість мешканців.

Наведу лишень деякі приклади. На початку червня через знеструмлення об'єктів КП "Вода Донбасу" чотири міста залишилися без води. Крім того, у Слов'янському та Краснолиманському районах без електропостачання залишилися 6 сіл. Не встигли владнати цю проблему, як за кілька днів – 10 червня – терористі обстріляли насосну станцію каналу Сіверський Донець – Донбас, внаслідок чого пошкоджено очисні споруди та магістральний провід, яким постачали воду в Слов'янськ, Краматорськ, Дружківку та Костянтинівку. На час зупинки каналу водопостачання міст і селищ забезпечують із резервних водосховищ. А з 12 червня у Макіївці скоротили обсяг централізованої подачі води для населення: відтепер мешканцям міста подають воду лише 8 годин на добу", – зазначила Галина Чорна.

Вона також підкреслила: "коли ще літо і тепло, люди з лихом навпіл можуть дати собі раду без водопостачання та електрики. А що буде взимку, коли вдарять морози? Та ж люди там на Донбасі попросту почнуть вимерзати в своїх неопалюваних багатоповерхівках! Ми отримаємо юрми біженців, бо міста на сході країни стануть непридатні для проживання. Пам'ятаємо, скільки було біди 2006-го, коли внаслідок аварії та магістральній теплотрасі кілька сотень будинків, у тім числі багатоповерхівок, залишилися без опалення в Алчевську. Цієї зими можемо отримати десятки й сотні таких алчевськів.

Тому одна з найважливіших завдань влади – забезпечити охорону об'єктів комунальної інфраструктури на Сході. Це не питання комфорту для жителів Донецької та луганської областей, це питання виживання їх в умовах майбутньої зими".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині відкрили ...
Наступна новина: Сидір Кізін зустрівся із ...

КОМЕНТАРІ