Координаційний штаб на базі ДСНС України і волонтери організували виїзд з Донеччини групи людей з обмеженими фізичними можливостями ,

Координаційний штаб на базі ДСНС України і волонтери організували виїзд з Донеччини групи людей з обмеженими фізичними можливостями ,

19.06.14 09:48 0 1095
Створений на базі Державної служби України з надзвичайних ситуацій Міжвідомчий координаційний штаб спільно з волонтерськими та громадськими організаціями напрацювали одну із можливих схем переміщення людей з обмеженими фізичними можливостями з району проведення антитерористичної операції на Донеччині.

вранці до Києва прибув потяг з Донецька, який перевозив групу із 163 людей із Слов'янська, Краматорська, Дружківки, Красноармійська, Горлівки, Костянтинівки. Це 40 родин з дітьми та 30 людей на візках, які виявили бажання тимчасово переїхати. Організацією їхнього переміщення займалися ДСНС України, міжнародний благодійний фонд Руслани «Український світанок», фонд «Розвиток України», Донецька обласна організація інвалідів, волонтерські групи «SOS» та інші. Рятувальники і волонтери забезпечили збір людей, транспортування і харчування. по обіді група вирушить потягом в Одесу, де буде тимчасово розміщена у дитячих оздоровчих таборах і санаторіях. Розміщенням на Одещині опікується обласна держадміністрація та волонтери.

Під час прес-конференції Руслана зазначила, що волонтерам, доброчинним фондам і державі потрібно мобілізувати і об‘єднати свої ресурси, аби спрацювати на випередження заради порятунку людей і надання їм допомоги. Співачка вважає, що питання переміщення людей із району АТО є досить масштабним і потребує залучення міжнародної допомоги.

Особливо вразливою категорією людей, які потребують особливої уваги та соціального захисту, на думку волонтерів, є люди з хронічними та онкологічними захворюваннями, з обмеженими фізичними можливостями і діти.

«Кожен крок цієї схеми переміщення, яку ми відпрацювали, координаційний штаб організовує пліч-о-пліч з волонтерами, ми поєднали зусилля і маємо позитивний результат», – підкреслив радник Голови ДСНС України Михайло Байтала.

Він розповів, що відповідно до напрацьованого Урядом розпорядження триває цілеспрямована робота для організації допомоги громадянам, які переміщуються із районів проведення АТО, та їхнього подальшого соціального забезпечення.

На сьогоднішній день у територіальних підрозділах ДСНС України створені регіональні штаби, які мають повноваження залучати до роботи місцеві органи влади. Штаби організовують конкретну допомогу на місцях, ведуть облік переміщених осіб, уточнюють перелік об‘єктів державної і комунальної власності, де можливе тимчасове поселення людей. За необхідності до роботи штабів залучаються психологи ДСНС України, які готові надати людям, які переміщуються, допомогу і підтримку для адаптації в нових умовах.

Михайло Байтала закликав волонтерів і громадські організації також систематизувати і надавати в ДСНС України інформацію по осіб, які бажають виїхати з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО. Для координації роботи волонтерські організації можуть телефонувати в оперативну групу міжвідомчого координаційного штабу в ДСНС України за номером +38(044) 247-30-02, у регіональні штаби в областях за телефоном Служби порятунку 101.

Крім того, громадяни можуть телефонувати на Урядову «гарячу лінію» за телефоном 0 800 507 309.

Відео для ЗМІ

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: 20 ...
Наступна новина: На Хмельниччині петро ...

КОМЕНТАРІ