В Житомирській області петро Порошенко сподівається на швидку широку підтримку мирного плану

В Житомирській області петро Порошенко сподівається на швидку широку підтримку мирного плану

19.06.14 08:49 0 994
Президент України Петро Порошенко заявляє, що влада очікує на швидку підтримку запропонованого ним мирного плану всіма учасниками подій на Донбасі.

Глава держави зазначив, що мирний план Президента має 14 пунктів і зараз триває підготовка до початку його реалізації.

Ключовими елементами мирного плану є закриття кордону України з Російською Федерацією та внесення змін до Конституції, які передбачатимуть децентралізацію влади.

«План почнеться з мого наказу про одностороннє припинення вогню», - сказав Глава держави у відповідь на запитання журналістів щодо мирного плану.

«Можу сказати, що час припинення вогню буде достатньо коротким. Ми чекаємо, що одразу після цього відбудеться роззброєння військових формувань, наведення ладу і порядку», - сказав Петро Порошенко.

«Очікуємо, що будуть звільнені заручники, захоплені будинки. Ми очікуємо, що гарантіями безпеки громадян Донбасу скористається велика кількість мирного населення», - наголосив він.

Президент підкреслив, що зі свого боку влада запропонує амністію тим, хто не скоював тяжких злочинів, та організацію коридору для відходу роззброєних бойовиків з території України.

Глава держави також заявив, що «делегує значну частину своїх повноважень в частині призначення голів обласних та райдержадміністрацій територіальним громадам, коли громади самі через механізми місцевих рад зможуть обирати керівників виконавчих комітетів, які здійснюватимуть реальну владу на місцях». Президент буде мати лише контрольні, координуючі та наглядові функції через свої представництва.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Керівник Закарпатської ...
Наступна новина: Кубок світу: росіяни не ...

КОМЕНТАРІ