На Рівненщині повернуто незаконно вибутих земель вартістю понад 21 млн. грн.

На Рівненщині повернуто незаконно вибутих земель вартістю понад 21 млн. грн.

19.06.14 10:46 0 845
Органами прокуратури Рівненської області з початку 2014 року активізовано роботу з питань захисту інтересів держави у сфері земельних правовідносин.

Зокрема, за результатами розгляду прокурорських подань та за рішеннями судів реально повернуто 776 га незаконно вибутих земель вартістю понад 21 млн. грн. Також в позасудовому та судовому порядках попереджено незаконне вибуття з державної та комунальної власності земель загальною вартістю понад 14 млн. грн. Про це повідомила начальник відділу захисту інтересів громадян і держави у сфері земельних відносин прокуратури області Ольга Матвійчук.

За наслідками проведених перевірок на цьому напрямі прокурорами розпочато 6 кримінальних проваджень, скасовано низку незаконних актів органів місцевого самоврядування, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 58 посадових осіб органів влади та місцевого самоврядування, з яких 40 – органів державного контролю.

Для прикладу, прокурорською перевіркою встановлено, що рішенням однієї із сільських рад Дубровицького району в порушення вимог ст. ст.141, 149 Земельного кодексу України вилучено з державної власності 2 га землі, які знаходилися у користуванні державного закладу охорони здоров’я, та передано їх до земель запасу житлової та громадської забудови сільської ради.

– З метою захисту земель від неправомірних посягань прокуратурою внесено подання у сільську раду з вимогою усунути вказані порушення та скасувати незаконне рішення. Документ прокурорського реагування розглянуто і задоволено: земельну ділянку вартістю 404 тис. грн. повернуто у власність держави, до дисциплінарної відповідальності притягнуто винну посадову особу органу місцевого самоврядування, - розповіла Ольга Матвійчук.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ПриватБанк відкрив ...
Наступна новина: Дільничні інспектори ...

КОМЕНТАРІ