Правоохоронці відкрили двері Новоград-Волинського міськвідділу для маленьких звягельчан

Правоохоронці відкрили двері Новоград-Волинського міськвідділу для маленьких звягельчан

19.06.14 12:36 0 1061
У Новоград-Волинському міськвідділі міліції вже стало доброю традицією проводити День відкритих дверей для школярів місцевих учбових закладів. Під час таких візитів дітей не лише знайомлять зі специфікою роботи правоохоронців, але проводять профілактичні бесіди.

Днями до міського відділу міліції завітали учні початкових класів місцевої загальноосвітньої школи № 5. Розпочалася екскурсія з чергової частини. Черговий міськвідділу Олександр Ткачук розповів дітям про те, чому міліція починається саме з чергової частини, скільки повідомлень надходить до міськвідділу щодня, познайомив дітей зі складом слідчо-оперативної групи, яка оперативно виїжджає на місця вчинення правопорушень і злочинів.

Під час цієї розповіді дітлахи попросили чергового показати міліцейський автомобіль. Тож, дочекавшись повернення слідчо-оперативної групи з чергового виклику, школярі побачили працівників слідчо-оперативної групи, з цікавістю роздивилися й саму автівку та її обладнання.

Зустріч з правоохоронцями продовжилася у кімнаті по роботі з персоналом. На маленьких гостей там чекали представники різних служб з пізнавальною інформацією та профілактичними бесідами. Зокрема, старший інспектор ДПС Михайло Іскрижицький звернув увагу школярів на необхідність чіткого дотримання ними правил дорожнього руху у повсякденному житті й особливо під час літніх канікул.

Працівник ДАІ також показав дітям нові патрульні автомобілі. Кожен з дітлахів мав змогу посидіти у їх салонах. Навчаючись користуватися гучномовцем, маленькі гості із захватом по черзі промовляли відомі фрази із кінофільмів про міліцію.

Продовжила спілкування із дітлахами оперуповноважений сектору кримінальної міліції у справах дітей Світлана Павлюк. Вона розповіла, як і чому діти потрапляють до міліцейського обліку і яких правил потрібно дотримуватися, аби вирости законослухняним громадянином держави.

Захоплюючою частиною екскурсії для хлопців та дівчат стала демонстрація спецзасобів, учбової зброї та валізи експерта-криміналіста. Старші інспектори сектору кадрового забезпечення Олена Петрук та Ольга Бондарець відповіли на безліч питань, які ставили зацікавлені гості. Школярам дозволили приміряти бронежилети, каски, потримати у руках зброю і навіть відчути себе експертом-криміналістом, проводячи дактилоскопіювання пальців рук.

Цей процес так захопив учнів, що більшість з них виявили бажання працювати в міліції. Школярі подякували правоохоронцям за гостинність і цікаву інформацію. А на останок правоохоронці разом з учнями зробили спільне фото на згадку.

– Профілактика правопорушень серед дітей – одне з пріоритетних завдань міліції, - каже начальник Новоград-Волинського МВ УМВС Сергій Рябошапка. – Тож цій роботі й приділяється значна увага. Під час постійних зустрічей зі школярами наші працівники не тільки знайомлять їх з професією правоохоронця, але й докладають зусиль, аби вберегти дітей від необдуманих кроків у майбутньому.

Новоград-Волинський МВ

УМВС України в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: 240 юних ...
Наступна новина: На Тернопіллі піврічний ...

КОМЕНТАРІ