На Хмельниччині з нагоди професійного свята визначили кращого дільничного та кращий «Будинок шерифа»

На Хмельниччині з нагоди професійного свята визначили кращого дільничного та кращий «Будинок шерифа»

19.06.14 13:28 0 1284
18 червня в державі відзначається День дільничного інспектора міліції. Цього дня вшановують працю людей, які завжди були найближчими до народу, виконуючи у селах та містах не лише функцію правоохоронця, а й, нерідко, порадника, помічника чи сімейного психолога.

Свій офіційний початок свято бере у 1923 році, і саме 18 червня стало Днем народження служби дільничних інспекторів міліції в Україні — день, коли народний комісар внутрішніх справ міліції Української Радянської Соціалістичної Республіки підписав наказ «Про затвердження інструкції для районних спостерігачів міських відділів». Від цієї дати до моменту, коли свято було визнано офіційно, минув 81 рік.

Своє друге народження професійне свято отримало знову ж 18 червня, але 2004 року — в цей день був підписаний наказ міністра внутрішніх справ України про його затвердження. І ось виповнюється 91-та річниця з Дня створення служби.

Напрямків діяльності у міліції багато, однак їх всі у собі об’єднує якраз служба дільничних інспекторів міліції, адже дільничний інспектор міліції − це та людина, яка відповідає за підтримання правопорядку у ввірених йому районах і населених пунктах, захищає права, інтереси, життя і гідність громадян, займається профілактикою та розкриттям злочинів, документуванням правопорушень. Він повинен не тільки володіти професійними навиками, але і бути хорошим психологом, володіти такими людськими якостями, як порядність, чуйність, вміння вислухати людину, розібратися в суті проблеми і надати кваліфіковану допомогу. Адже за його роботою стоїть безліч людських доль, і не одне покоління наших громадян зверталося до них не лише по допомогу, а й за доброю порадою.

Уже традиційно склалося, що саме працівники служби дільничних інспекторів міліції першочергово є уособленням образу працівника міліції. Саме дивлячись на цих працівників міліції, та оцінюючи їх дії, пересічний громадянин робить висновок про те, як держава дбає про безпеку своїх громадян.

Служба дільничних інспекторів міліції, як в загальному по державі, так і в нашій області, є найбільшим підрозділом в органах внутрішніх справ.

В Хмельницькій області нараховується 383 дільничних інспектора міліції, які обслуговують понад 1400 населених пунктів області і проводять індивідуально-профілактичну роботу більш ніж 7-ми тисячами громадян, що перебувають на різноманітних обліках ОВС області.

Майже кожен третій злочин розкривається саме дільничними інспекторами міліції.

Напередодні свята в обласному управлінні міліції відбулися урочисті заходи, під час яких керівництво нагородило дільничних інспекторів, котрі перемогли у обласному конкурсі «Кращий за професією». Переможні місця розподілилися наступним чином:

І місце — старший дільничний інспектор міліції Нетішинського МВ Чесновський Петро Анатолійович;

ІІ місце — старший дільничний інспектор міліції Теофіпольського РВ Гончаров Віктор Вікторович;

ІІІ місце — дільничний інспектор міліції Летичівського РВ Віхтюк Олексій Сергійович.

Щоб здобути почесні звання найкращих, міліціонери змагалися у стрільбі, фізичній підготовці, знанні законів.

Також до Дня служби на території області проводився конкурс з визначення кращого дільничного пункту міліції.

Перемогу здобув дільничний пункт у Кам’янці-Подільському, у якому відтепер упродовж року красуватиметься перехідний вимпел.

У цьому році рішенням конкурсної комісії також введено додаткову номінацію — «Кращий „Будинок Шерифа“». Переможцем одностайно визначили «Будинок Шерифа», який знаходиться в селі Жердя Чемеровецького району. Проживає у ньому з дружиною Тетяною та 7-річним сином Богданом дільничний інспектор міліції Чемеровецького РВ Данішевський Ігор Михайлович.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі відбудеться ...
Наступна новина: В Закарпатській області 7 ...

КОМЕНТАРІ