На Хмельниччині вода не любить жартів

На Хмельниччині вода не любить жартів

20.06.14 17:55 0 1000
Все живе на Землі: рослини і тварини, життя та діяльність людини тісно пов'язане з водою. Якщо поглянути на географічну карту, видно, що всі населені пункти від величезних міст-мегаполісів до маленьких сіл і селищ розташовані в безпосередній близькості від водоймищ (річок, озер, морів і океанів).

Вода дарує нам величезну радість у будь-якому своєму фізичному стані: твердому (лід, каток), рідкому (купання, плавання, подорожі на човнах і судах, приготування напоїв та їжі) і газоподібному (пара в сауні).

Але вода вимагає до себе відповідної уваги та обережності. Вона не любить людей недисциплінованих і незнаючих та карає тих, хто нехтує правилами спілкування з нею. Щорічно безліч людей гине на водоймах, приносячи страшне горе своїм рідним і близьким. Мова не йде про стихійні лиха, коли водна стихія обрушується на людей і людські та матеріальні втрати відбуваються не з вини людини. Йдеться про загибель людей через власну необачність або незнання основ поведінки на воді і біля неї (на березі, на плавзасобах).

Статистичні дані свідчать, що майже кожний день вода забирає життя десятків українців. Серед тих, хто тоне, четверту частину складають діти до 16 років. Половина з них – малюки, залишені без нагляду біля водойм (і не тільки в літню жару під час купань, але і зимою або ранньою весною, провалюючись під лід). Стародавні греки, осуджуючи неосвічену людину, казали: «Він не вміє ні писати, ні плавати». На жаль, цю відому нашим пращурам істину нам, людям ХХІ сторіччя, треба доводити ціною життя дітей.

При настанні теплих сонячних днів люди поспішають до води. Та варто пам'ятати, що відпочиваючи, треба додержуватися заходів безпеки та намагатися якнайшвидше навчитися плавати. Адже, лише впродовж минулого року на водних об’єктах Х

мельниччини загинуло 60 людей, серед яких шестеро – малолітні діти.

Основними причинами загибелі людей на водних об'єктах є:

- грубе порушення загиблими громадянами правил поведінки на воді та особиста необережність;

- недогляд батьків і дорослих за дітьми;

- купанням у нетверезому стані та в необладнаних для цього місцях;

- невиконання органами влади, керівниками організацій та установ заходів з упорядкування місць масового відпочинку населення;

- недостатній рівень інформаційно-профілактичної роботи серед населення;

ДСНС України звертається до всіх громадян із застереженням дотримуватись правил безпеки під час відпочинку поблизу водних об’єктів! Цінуйте життя!

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ