Відкриття постійно діючої історико-документальної фотовиставки „Хмельниччина в роки Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр.”

Відкриття постійно діючої історико-документальної фотовиставки „Хмельниччина в роки Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр.”

20.06.14 16:48 0 1041
У Державному архіві Хмельницької області, за адресою вулиця Грушевського, 99 − 19 червня 2014 року о 15 годині відбудеться відкриття постійнодіючої обласної історико-документальної фотовиставки „Хмельниччина в роки ВВв 1941-1945 рр.”, присвяченої 70-й річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років. Пересувна виставка з 20 лютого 2013 року до 31 травня 2014 року побувала у всіх районах та містах області.

Виставка була підготовлена працівниками Державного архіву Хмельницької області спільно з Хмельницькою обласною державною адміністрацією, департаментом освіти і науки, молоді та спорту Хмельницької ОДА, Хмельницьким обласним управлінням культури, національностей та релігій, управлінням Служби Безпеки України в Хмельницькій області, Хмельницьким осередком міжнародної громадської організації „Міжнародний фонд „Взаєморозуміння і толерантність”, Хмельницькою обласною громадською організацією архівістів та дослідників Поділля „Поклик віків”, Хмельницькою обласною радою організації ветеранів України.

Виставка містить 26 стендів, які висвітлюють плани радянських та партійних органів щодо мобілізації в лави Червоної армії військовозобов’язаних громадян та заходи щодо евакуації майна, худоби, людських ресурсів на Схід; ставлення гітлерівців до освіти, культури; знищення нацистами цивільного населення та військовополонених; боротьбу населення проти гітлерівських загарбників; нищівну експлуатацію природних багатств краю; визволення області від фашистів.

За матеріалами виставки видано інформаційно-довідкове видання, яке містить 180 світлин, 123 архівних документи та 83 світлини Героїв Радянського Союзу. В книгу увійшло 26 інформаційно-довідкових блоків: Хмельниччина в перші дні війни, мобілізація та евакуація, примусова праця, нацистські табори, партизанський та підпільний рух, які висвітлюють події, що відбувалися в роки війни в населених пунктах краю.

Багато документів про події окупації опубліковані вперше. До прикладу, розпорядження, оголошення, накази окупаційної влади, карта генеральної округи „Волинь-Поділля”.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівські правоохоронці ...
Наступна новина: Попередження про сильний ...

КОМЕНТАРІ