Віктор Шендерович: Росія пішла шляхом путінського «розтління»

Віктор Шендерович: Росія пішла шляхом путінського «розтління»

20.06.14 16:54 0 994
Якщо спробувати одним словом визначити те, що зробив з Росією Путін, це, напевно, буде слово «розтління».

«Адже це не було насильством, чи не так? Адже він тільки запропонував їй, дурненькій, а пішла вона за ним, погодьтеся, цілком добровільно», – пише в своєму блозі на радіо «Эхо Москвы» журналіст Віктор Шендерович.

«Він підлестив їй, відзначивши її красу та велич, спокусив халявою, зіграв на почутті ностальгії... Він хотів влади над нею, але її готовність закрити очі, думаю, стала несподіванкою для нього самого.

Все вийшло досить легко.

Ця легкість дала йому підстави зневажати її, і не будемо судити його за цинічну усмішку, застиглу на обличчі, – це ж так зрозуміло!

Він знає, що їй треба, а треба їй, дурненькій, так небагато... Колись, в демократичній юності, у неї були якісь невиразні моральні запити, але тепер – тепер вони вже занадто довго разом й на його умовах, щоб змінювати правила.

Вона – його, поки у нього є сили (вона любить силу) і гроші на горілку, і брязкальця. Горілку вона любила завжди, а на брязкальця він її підсадив. Вона вже не уявляє, як можна жити інакше.

«Якщо не він, то хто?» – запитує вона себе між другою і третьою (інавгурацією) – і п’є до дна за те, щоб не востаннє... І йде до дзеркала милуватися на себе, бо дуже собі вже подобається!

Це трохи дивно оточуючим, які бачать, у що вона перетворилася за ці роки. Але вона дивиться на себе закоханими очима, не відволікаючись від цього заняття навіть під час законодавчих актів. Хоча, здавалося б, могла б уже відчути.

Їй добре, дурненькій. І вона готова й далі віддавати йому себе і своїх дітей», – пише автор.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Дільничний інспектор ...
Наступна новина: Правозахисники критикують ...

КОМЕНТАРІ