Окупаційна влада Криму не дає кримським татарам відсвяткувати День прапора

Окупаційна влада Криму не дає кримським татарам відсвяткувати День прапора

20.06.14 16:05 0 1055
Маршрут автопробігу, організованого в кримській столиці на честь Дня кримськотатарського прапора, не сподобався міській «владі» Сімферополя.

Вони запропонували організаторам заходу виключити центральні вулиці міста, повідомив на своїй сторінці в Faсebook організатор автопробігу, керівник Секретаріату Меджлісу кримськотатарського народу Дилявер Акієв.

«Як і слід було очікувати, «міська рада» Сімферополя не погоджує наш маршрут автопробігу до Дня кримськотатарського прапора», – написав він.

За словами організатора, «влада» пропонує виключити з маршруту центральні вулиці Сімферополя, аргументуючи це «необхідністю безпеки дорожнього руху, громадського порядку, попередження дорожньо-транспортних пригод, захисту прав і свобод інших людей».

Як повідомляв Укрінформ, окупаційна влада Криму заборонила кримським татарам проводити День кримськотатарського прапора, запланований на 26 червня в центрі Сімферополя в парку ім. Треньова, заявляючи, що свято може становити небезпеку для «сотень дітей». У свою чергу оргкомітет з проведення Дня кримськотатарського прапора подав заявку на проведення свята на центральній площі ім. Леніна в Сімферополі і до теперішнього часу відповідь від влади не отримав.

Коментуючи ситуацію, що склалася, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що «заборони окупаційної влади не завадять кримським татарам відзначити День національного прапора».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: Футбол: Іспанія складає ...

КОМЕНТАРІ