Хмельниччина: депутати виділили 2 млн. гривень на бронежилети для бійців батальйону територіальної оборони області

Хмельниччина: депутати виділили 2 млн. гривень на бронежилети для бійців батальйону територіальної оборони області

20.06.14 17:04 0 1076
Голова обласної державної адміністрації Леонід Прус взяв участь участь у першому пленарному засіданні двадцять четвертої сесії обласної ради. У засіданні, яке вів голова обласної ради Іван Гончар, взяли участь 74 депутати.

Перед початком планової роботи депутати вшанувати хвилиною мовчання усіх, хто загинув від рук терористів та російських найманців під час бойових дій на південному сході нашої держави.

У зв’язку зі складною ситуацією у державі депутати обласної ради прийняли Звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, рад усіх рівнів про першочергові дії з врегулювання суспільно-політичної ситуації в Україні. У Зверненні депутати закликають Петра Порошенка невідкладно приступити до реалізації плану дій, задекларованих у його інавгураційній промові.

При розгляді змін до обласного бюджету на поточний рік, депутати винайшли можливість виділити кошти на закупівлю бронежилетів для військових, які беруть участь в антитерористичній операції. Так, 250 тисяч гривень з резервного фонду виділено для прикордонників Національної академії державної прикордонної служби України імені Б.Хмельницького. Ще 2 мільйони гривень, внісши зміни до прийнятої сесією цільової програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру у Хмельницькій області на 2014-2018 роки, передбачено на укомплектування 400-ма бронежилетами бійців батальйону територіальної оборони області.

Крім того, як зазначив в ході сесії Леонід Іванович, Полонська громада спільними зусиллями зібрала допомогу для учасників АТО на сході України. Понад 10 тонн харчових продуктів, речей та понад 15 тисяч гривень відправлено на допомогу воякам на східному кордоні.

Порядок денний двадцять четвертої сесії вирізнявся значною кількістю кадрових призначень керівників закладів комунальної власності, управління якими здійснює обласна рада.

Найдискусійнішим на засіданні виявилося питання про призначення редактора редакції газети «Подільські вісті». Як відомо, на цю посаду претендують нинішній тимчасово виконуючий обов’язки редактора газети Петро Лічман та головний редактор медіа-корпорації «Є», директор ПП «Редакція газети «Є», депутат обласної ради Тетяна Колісниченко.

Відповідно до статті 54 Регламенту обласної ради за наявності двох альтернативних проектів рішень з одного і того ж питання порядку денного спочатку було проведено рейтингове голосування. Проект рішення про призначення редактором редакції газети «Подільські вісті» Тетяни Колісніченко набрав більшість голосів депутатів. Однак, для прийняття відповідного рішення ради цього виявилося недостатньо.

Окремі депутати кілька разів пропонували повернутися до зазначеного вище питання, але зібрання пропозицію не враховувало, залишивши питання про призначення редактора редакції «Подільські вісті» відкритим. У зв’язку з цим, голова обласної ради Іван Гончар запропонував не завершувати роботу двадцять четвертої сесії, а провести друге пленарне засідання сесії 24 червня цього року.

В «Різному» депутати заслухали інформацію прокурора області Руслана Мартиненка про стан криміногенної ситуації в області. Про заходи щодо розкриття злочинних розбоїв, зокрема на території області, поінформував перший заступник начальника УМВС України в області Сергій Ковальов.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Співробітники УДАІ ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ