На Хмельниччині 75-річна пенсіонерка перерахувала шахраям майже 14 тисяч гривень

На Хмельниччині 75-річна пенсіонерка перерахувала шахраям майже 14 тисяч гривень

20.06.14 15:55 0 1039
Таким чином вона намагалася врятувати сина, який, за легендою шахраїв, нібито скоїв ДТП, і, щоб залагодити всі питання, повинен був передати потерпілому доволі значну суму. Турботлива матір виконала вимоги і віддала шахраям усі свої заощадження та ще й позичила більшу частину необхідних грошей.

До Городоцького райвідділу міліції із заявою звернулася 75-річна жителька одного із сіл району, яка повідомила, що стала жертвою шахраїв. Того дня вона гостювала у дочки, яка живе неподалік. Несподівано задзвонив телефон. Номер був незнайомим. Піднявши слухавку, жінка почула чоловічий голос, який здавався їй голосом сина, котрий проживає у Хмельницькому. Чоловік повідомив, що на власному автомобілі збив людину, яка наразі перебуває у лікарні. Щоб залагодити питання, на лікування потерпілому потрібно перерахувати певну суму, а він не має змоги цього зробити. Далі чоловік продиктував бабусі банківський рахунок, на який потрібно перерахувати гроші, а також номер телефону, щоб прозвітувати про те, що все виконано. На відомий їй номер сина телефонувати категорично заборонив.

Стурбована долею сина жінка, нічого не сказавши дочці, повернулася додому, взяла всі свої заощадження — 3,5 тисячі гривень — та поїхала в Городок, де перерахувала їх на вказаний рахунок. Через деякий час до потерпілої зателефонував невідомий чоловік і повідомив, що цих грошей недостатньо і потрібно перерахувати ще 10 тисяч гривень. Жінка повернулася в село, позичила у знайомого вказану суму, знову поїхала у райцентр та перерахувала гроші на той самий рахунок. Після цього їй уже ніхто не дзвонив…

Аж на четвертий день жінка наважилась зателефонувати до сина і запитати, чи допомогли йому перераховані гроші. Таке запитання дуже здивувало чоловіка, адже у ДТП він не потрапляв. Тоді жінка зрозуміла, що сама потрапила на вудку шахраїв, і прийшла за допомогою до Городоцького райвідділу міліції. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Наразі правоохоронці працюють над з’ясуванням усіх обставин події і вкотре застерігають громадян бути обачними і не довіряти незнайомцям.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівські правоохоронці ...
Наступна новина: У понеділок у Львові ...

КОМЕНТАРІ