В офісі омбудсмена хочуть роз'яснень від Ради про статус переселенців з Криму та Сходу

В офісі омбудсмена хочуть роз'яснень від Ради про статус переселенців з Криму та Сходу

20.06.14 21:53 0 1166
Офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини подав на розгляд народних депутатів проект закону, який визначає права переселенців. Документ розробили експерти офісу омбудсмена за підтримки міжнародних організацій і громадських фахівців. Про це повідомила Радіо Свобода представник омбудсмена Ірина Кушнір, яка ініціювала проведення нині круглого столу з проблем переселенців з Криму і Донбасу. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«У законопроекті виписаний чіткий механізм, яким чином мають діяти органи державної влади по відношенню до цих осіб, з метою забезпечення їхніх прав. Виписані і спеціальні права самих переселенців – у тому числі матеріальна допомога, компенсація втрат. Є (у документі) чіткі механізми переселення, є чітко виписані права, повноваження та обов’язки державних органів», – зазначила Кушнір.

За її словами, офіс омбудсмена співпрацює з волонтерами і громадськими організаціями, а також з представництвом ООН в Україні для надання дієвої допомоги переселенцям з тимчасово окупованого Криму і зони проведення антитерористичної операції на Донбасі.

За неофіційними даними, з часу анексії Росією території Криму та початку збройних дій бойовиків на сході України ці території покинули тисячі людей, офіційних цифр немає.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: переможці ...
Наступна новина: У Львівській ОДА обговорили ...

КОМЕНТАРІ