Тернопілля: щоб літній відпочинок для дітей минув безпечно!

Тернопілля: щоб літній відпочинок для дітей минув безпечно!

20.06.14 19:28 0 1052
Під час літніх канікул діти часто залишаються без нагляду дорослих. Батьки та вчителі вже не можуть контролювати кожен крок маленьких бешкетників, саме тому влітку зростає небезпека виникнення надзвичайних подій за участю малюків.

Біда може статися саме тоді, коли вони залишаються самі, адже небезпека чатує дітей на кожному кроці:

– вдома, коли працюють електропобутові прилади та є вільний доступ до сірників і запальничок, вибухонебезпечних предметів, хімічних речовин;

– на вулиці, під час стрімкого потоку транспорту; під час відпочинку: у лісі, горах та біля водойм.

Діти стають заручниками обставин, а їх легковажне ставлення до вогню, води, незнання елементарних правил безпеки нерідко можуть стати першопричинами сумних наслідків.

Якщо біля дому є ліс, поле, чи яр, вашій дитині неодмінно спаде на думку дослідити їх за відсутності батьків – про небезпеку, що чатує навколо, вона, звісно, не замислюється. Не слід забувати й про небезпечних комах та змій, що влітку активізуються та стають більш агресивними й можуть покусати малечу. Пам’ятайте й про загрозу, яку становлять безпритульні (й не лише) тварини. Також, може трапитись, що маленький шукач пригод натрапить на старий бойовий снаряд… Небезпечними є також ігри дітей з сірниками: а раптом маляті закортить розвести багаття на природі, чи ще гірше – вдома? Чи варто вже казати про пустощі дітей з гострими предметами, лезами чи ножами?... Всього того, що може нести загрозу й не перелічити.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області звертається до дорослих з проханням не залишати дітей без нагляду та закликає виховувати в них навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією та ліками. Аби уникнути лиха дуже важливо своєчасно, змалку, навчати дітей правил безпеки. Адже нерідко декілька хвилин, затрачені батьками, чи вихователями на відверту розмову з малюками вимірюються ціною життя.

Пам'ятаймо, що життя та безпека наших дітей залежить перш за все від нас самих!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ